Gelinlik denemek artık ücretli!

Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Odası’ndan Yeni Karar: Gelinlik Denemeleri Artık Ücretli!

Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Odası'ndan Yeni Karar: Gelinlik Denemeleri Artık Ücretli!

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte gelin adaylarının yanı sıra sadece merak için gelinlik denemeye gelenlerin arttığına dikkat çeken Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Odası, gelinlik denemelerinin artan maliyetine çözüm bulmak amacıyla yapıcı bir adım attı.

Gelinlik denemek artık ücretli!

Gelinlik denemeleri sırasında oluşan deformasyonlar nedeniyle gelinlikçilerin yaşadığı sıkıntıları göz önünde bulunduran Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Odası, artık gelinlik denemelerinden ücret alınacağını duyurdu. Bu kararla birlikte gelinlik modellerinin yıpranmasının önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhittin Köksal, gelinliklerin sık sık giyilip çıkarılmasının maliyetleri artırdığını ve bu durumun gelinlikçileri zorladığını belirtti. Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte gelinlikçilerdeki hareketliliğin arttığını ifade eden Köksal, gelinlik denemelerinin ücretli olmasının sektöre olumlu katkı sağlayacağını vurguladı.

  • Ücretlendirme Nasıl Olacak?

Yürürlüğe girecek olan uygulamaya göre, gelinlik denemelerinden belirli bir ücret alınacak. Ancak bu ücret, gelinlik satın alındığında alınan toplam tutardan düşülebilecek. Bu sayede gelinlik denemelerinin hem ücretsiz olmasının sebep olduğu sorunlar giderilmiş olacak hem de gelinlikçilerin maliyetleri azaltılmış olacak.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu