Canan Karatay’dan sağlıklı kahvaltılık börek tarifi! Börek yaparken bu püf noktaya dikkat

Canan Karatay’dan Sağlıklı Kahvaltılık Ispanaklı Börek Tarifi

Canan Karatay'dan Sağlıklı Kahvaltılık Ispanaklı Börek Tarifi

Sabah kahvaltılarınızı zenginleştirmek ve sağlıklı bir alternatif arıyorsanız, Canan Karatay’ın nefis ıspanaklı börek tarifi tam size göre! Kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli börek, çayınız demlenene kadar hazır olacak. Birçok kişi tarafından merakla araştırılan bu tarif, kahvaltılık börek arayanlar için adeta bir kurtarıcı niteliğinde. İşte, Canan Karatay’ın önerisiyle hazırlayabileceğiniz pratik ve hızlı bir ıspanaklı peynirli börek tarifi!

Canan Karatay'dan sağlıklı kahvaltılık börek tarifi! Börek yaparken bu püf noktaya dikkat

MALZEMELER:

  • 200 gram beyaz peynir
  • 500 gram taze ıspanak
  • 2 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber

YAPILIŞI:

Öncelikle ıspanakları bol su ile yıkayıp, süzün ve ardından ince ince doğrayın. Doğradığınız ıspanakları bir kaseye alın. Üzerine tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Ardından yarım çay bardağı zeytinyağını da ilave ederek güzelce karıştırın. Son aşamada, beyaz peyniri de iç harç karışımınıza ekleyin ve tüm malzemeleri iyice harmanlayın.

Yufkayı düz bir zemin üzerine serin ve hazırladığınız iç harcı yufkanın ortasına yerleştirin. Yufkayı dikkatlice sararak börek haline getirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın rengi alana kadar pişirin.

Canan Karatay'dan sağlıklı kahvaltılık börek tarifi! Börek yaparken bu püf noktaya dikkat
Afiyet olsun!


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu