Dış Mimar Maaşları 2024

Dış mimar maaşları, dış mimar ne kadar kazanır, mimar ne kadar maaş alır, mimarların maaşı ne kadar formunda ziyaretçilerimize bizlere çokça soru sormaktadır. Bu içeriğimizde ziyaretçilerimizin dış mimar maaşları, dış mimar ne kadar kazanır merakını gidermiş olacağız.

Mimar olmak isteyenler bilhassa dış mimar olmak isteyen bireyler yapacakları meslekte ne kadar maaş alacaklarını çok fazla merak etmekteler. Bu merakları gereksiz değil tersine gerçek bir meraktır. Günümüzün en tanınan mesleklerinden bir tanesi olan mimarlık Türkiye dahil Dünya çapında büyük bir saygınlığa sahiptir. Ancak ülkemizdeki mimar eksikliği, mimarlığın çok sıkıntı bir meslek olması gereği iş konusunda büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Bir mimar birinci evvel belirlenmiş eğitimlerden geçmeli ve bu sayede mimar olmaya hak kazanmalıdır.

Nasıl Mimar Olunur

Mimar olmak istiyorsanız rastgele bir üniversitenin 4 yıllık mimarlık kısmını bitirmeniz gerekir. Mimarlığın lisans eğitimi 4 yıl sürmektedir ve bu 4 yıllık süreçte son sene stajyer olarak farklı iş yerlerinde misyon yaparsınız.

Mimarlık Stajı Ne Kadar Sürüyor

Üniversitenin son yılına geldiğinizde başvuracağınız mimarlık stajyerliği ortalama olarak 1 yıl yahut 2 yıl sürmektedir. Stajyer mimar olduğunuz sürece çalıştığınız kurumda maaş ödemesi alabilirsiniz. Ancak bu maaş ödemesi aylık bazda 1500 TL – 3000 TL ortasında oluyor.

Bilgi: Şayet mesleğe adım attığınızda maaşınızın çok daha yüksek fiyatlarda olmasını istiyorsanız kesinlikle bilindik, dal içerisinde büyük projelere imza atmış ofislerle çalışmanız gerekir.

Dış Mimar Maaşları Ne Kadar

Mimarlıkta maaş genel olarak deneyim, bilgi birikimi, tecrübe ve alınan eğitime nazaran şekillenir. Mesleğe şimdi yeni adım atan bir mimarla, mesleğe yıllarını veren mimarın almış olduğu maaş farklıdır. Şayet mesleğinizde yıllanırsanız ve çok düzgün bir formda mesleğini icra ederseniz aylık 5 haneli sayılar kazanabilirsiniz. Lakin mesleğe yeni başlayan biriyseniz maalesef birinci etapta maaşınız düşük olacaktır.

  • Henüz yeni mimar olan birisi rastgele bir ofiste çalışmaya başlarsa aylık ortalama olarak 3500 TL – 5000 TL ortasında maaş alacaktır. Şayet maaşınızın yükselmesini istiyorsanız çokça tecrübeye ve bilgiye gereksiniminiz olacak. Değerli projelerde yer edinmeniz ve bu projelerde farklılıklar ortaya çıkartmanız gerekebilir. Yalnızca birkaç proje sayesinde maaşınız birden 8000 TL – 10000 TL bandına ulaşabilir.
  • Eğer mimarlıkta proje müdürü olursanız maaşınız en az 11.000 TL olacaktır.
  • Eğer mimarlık mesleğini bir öbür çatı altında icra etmek istemezseniz kendi başınıza bir ofiste başarınızı konuşturmak isterseniz işte o vakit kazandığınız paranın ucu bucağı olmayacaktır. Genel olarak bakıldığında ofis sahipleri asgarî 10.000 TL kazanmaktadır.

En Yüksek Mimar Maaşı Ne Kadar

Bir mimarın maaşının belirlenmesinde en değerli faktör deneyim ve bilgi birikimidir. Tıpkı vakitte daha evvel hangi projelerde yer aldığı da maaşın belirlenmesinde başka bir etkendir. Bugün profesyonel derece de mimarlık yapan bir kişi en az 25.000 TL maaş almaktadır. Âlâ derece de mimarlık yapan bir şahıssa en az 12.000 TL maaş almaktadır.

Özel Bölüm Mimar Maaşları

Özel dalda çalışmak her vakit güç olmuştur. Bu yüzden özel kesimde rastgele bir ofiste mimar olursanız maaşınız birinci etapta sizi tatmin etmeyebilir. Zira çalıştığınız ofise yeteri kadar bilgi katmıyor olacaksınız yahut yeteri kadar performans sergilemiyor olacaksınız. Bir ofise girerek çalışmaya başlarsanız maaşınız en az 3500 TL yahut 5000 TL olacaktır.

Bilgi: Mimarlıkta en değerli olay lisan bilmektir. Kendinizi bu meslekte ne kadar çok geliştirirseniz o kadar çok yüksek maaşa ulaşır tıpkı vakitte isminizi çıkartabilirsiniz. Lisan öğrenerek mesleğinizi geliştirmeli ve daima ileriye taşımalısınız.

1/5 – 2 Kişi Değerlendirdi!


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu