Tumblr Çöktü Mü? Erişim Engeli Mi Geldi? (Kesin Cevap)

Ziyaretçilerimizden sık bir formda Tumblr çöktü mü? Sorusunu almaktaydık. Bu içeriğimizle birlikte pahalı ziyaretçilerimize Tumblr çöktü mü? Sorusunun hakikat karşılığını verdik. Tıpkı vakitte Tumblr nedir?, Tumblr erişim mahzuru, Tumblr’a girmiyor, Tumblr’a giremiyorum başlıklarında da farklı bilgiler verdik.

ABD ve çeşitli ülkelerde çok sık kullanıma sahip olan Tumblr uygulaması kendi ülkemiz olan Türkiye’de de çok fazla kullanıma sahip olmasa da milyondan fazla kullanıcıya hitap ediyor. Tumblr üzerinde bugün yaşanan erişim sorunu nedeniyle kullanıcılar Tumblr’ın engellendiğini, erişim manisi aldığını düşünmekteler. Ancak biz sizler için bu mevzuyu araştırdık ve Tumblr çöktü mü? Sorusuna hakikat yanıtı verdik.

Tumblr çöktü mü

Tumblr Açılacak Mı?

Milyonlarca kullanıcısı olan Tumblr tekrar erişime açıldı.

Tumblr Çöktü Mü?

Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı bulunan ve ekseriyetle gençler ortasında çok popülariteye sahip olan Tumblr uygulamasına 11.11.2023 tarihi itibariyle uzun vadeli bir giriş manisi mevcut. Kullanıcılar internette Tumblr çöktü mü? Sorusunu aratıyorken art planda birtakım kullanıcıların BTK tarafından Tumblr’a erişim pürüzü verildiği istikametinde bilgiler mevcut.

Tumblr’da çalışan ve Tumblr’da @cyle kullanıcı ismiyle paylaşımlarda bulunan Tumblr mühendisine hususla alakalı olarak soru sorulduğunda ise aşağıdaki karşılığı verdi. Cyle’nin vermiş olduğu cevapla birlikte anlaşılıyor ki rastgele bir engelleme kararıyla alakalı olarak kesin net bir olay yok.

Tumblr giremiyorum

Türkiye’de yaşanan Tumblr erişim pürüzüyle alakalı olarak Cyle şu karşılığı verdi: ”Neden olduğunu bilmiyoruz ama üzerinde çalışıyoruz. @Changes blogu üzerinde bu bahisle alakalı olarak bir duyuru paylaşmış olacağız.”

Kaynak: https://www.tumblr.com/cyle/700642060442697729/tumblr-is-currently-not-accessible-from-turkey

Tumblr Açılmıyor Neden?

Türkiye’den Tumblr’a bugün erişim zahmeti yaşanmaya başlıyorken Tumblr takımı ve Tumblr mühendisleri de hususla alakalı olarak az evvel yeni bir duyuru paylaştılar. Paylaştıkları duyuru da Türkiye’de yaşanan erişim külfeti hakkında bilgi sahibi olduklarını ve sorunu süratli bir halde çözmekten yana olacaklarını söylemekteler.

tumblr açılmıyor

Tumblr Erişim Manisi Mi Geldi?

Şu an bu hususla alakalı net bir yanıt yok. BTK’nın resmi internet sitesinde yer alan sorgulama da ise Tumblr.com’un rastgele bir mahkeme kararıyla erişime engellenmediği yazmakta. BTK üzerinden Tumblr.com’un erişimini sorgulamak isterseniz aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

  • BTK Erişim Mahzuru Sorgulama

Güncelleme: E- Devlet üzerinden sorguladığınızda Tumblr’ın, Türkiye tarafından engellendiğini ve yasaklı siteler ortasına dahil edildiğini görebilirsiniz. Yani Tumblr, Türkiye’de engellenmiş durumdadır.

Tumblr yasaklandı mı?

Tumblr Yasaklandı Mı?

Tumblr yasaklandı mı? Biçiminde olan sorularınızın her birisini BTK üzerinden Tumblr.com’u sorgulatarak öğrenebilirsiniz. Yahut bir engelleme, yasaklama kelam konusu olursa sizlere Tumblr yasaklandı mı? Başlığı altında yeniden bu içeriğimizde bilgiyi servis etmiş olacağız.

Tumblr Kapandı Mı?

Tumblr dünya genelinde yayın hayatına devam etmektedir ama Türkiye’de mahkeme kararıyla 10/11/2022 tarihiyle engellenmiştir.

Tumblr Nedir?

Tumblr başka toplumsal medya uygulamaları üzere fotoğraflar, görüntüler paylaşabileceğiniz ve birbirinizi takip ederek arkadaşlıklar kurabileceğiniz toplumsal medya uygulamasıdır. Başka uygulamalardan farklı olarak bir çalışma anlayışına sahip olan Tumblr’da gönderilerinizi gizleyebilmeniz, hesabınızı öteki şahıslara kapatabilmeniz imkansızdır. Ama öteki şahıslardan ileti alabilmenizi engelleyebilirsiniz.

Sürekli olarak güncelleme getirilen ve yeni özelliklerin dahil olduğu Tumblr uygulamasına en son getirilen özelliklerden bir tanesi de mavi tik özelliğiydi. Bu bilhassa birlikte öteki toplumsal medya uygulamalarında olduğu üzere mavi tike sahip olabiliyor ve öteki insanlardan profilinizin gerçek bir profile sahip olduğunu gösterebiliyorsunuz. Lakin Tumblr için sunulan mavi tik doğrulamasını müracaatla değil bilakis fiyatlı bir halde 8 $’a satın alabilirsiniz.

Genel kategorimize bakmayı unutmayınız.

4.7/5 – 38 Kişi Değerlendirdi!


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu