WhatsApp Geçici Olarak Kullanılamıyor (Çözüm Yöntemi)

Ziyaretçilerimizden sık bir formda WhatsApp süreksiz olarak kullanılamıyor sıkıntısıyla alakalı olarak sorular almaktaydık. Bu içeriğimizde WhatsApp süreksiz olarak kullanılamıyor probleminin yanlışsız biçimde tahlilini paylaştık. Bununla birlikte WhatsApp süreksiz olarak kullanılamıyor 5 dakika sonra tekrar deneyin, 1 saat sonra deneyin başlıklarında da farklı bilgiler aktardık.

Günümüzün en çok kullanılan ve en büyük iletileşme uygulamalarından bir tanesi olan WhatsApp kimi vakit kullanıcı kusurlarıyla, farklı sorunlar ve sıkıntılarla karşımıza çıkıyor. Bu sıkıntılardan bir tanesi de bizleri zorda bırakan ‘’WhatsApp süreksiz olarak kullanılamıyor hatası’’. Bu kusurla karşılaştığınız vakit panik yapmanıza gerek yok. Kusurun neden olduğu ve nasıl çözebileceğiniz konusundaki tüm tahlil formüllerini sizlere aşağıda paylaştık.

WhatsApp Süreksiz Olarak Kullanılamıyor

WhatsApp Süreksiz Olarak Kullanılamıyor Yanılgısı Nedir?

WhatsApp’da sık olmasa da orta ara karşılaşabileceğiniz meselelerden bir tanesi olan WhatsApp süreksiz olarak kullanılamıyor yanılgısının nedeni WhatsApp sunucularında yaşanan anlık sunucu kesintileri olabilmektedir. Sunucu ile internet irtibatınız ortasında kahır yaşadığınızda bu yanılgıyı görebilmeniz muhtemeldir. Yani yetkililerin sorunu çözmesi gerekmektedir.

Hatayı çözümleyebilmek için internet irtibatınızı denetim etmeniz gerekir. İnternet ilişkinizin hakikat bir formda sinyal aldığını denetim ettikten sonra hala WhatsApp’da bu yanılgıyı alıyorsanız taşınabilir bilginizi açıp kapatmayı deneyiniz. Yahut modeminizin yine başlatarak sorunu giderebilirsiniz. Hala tahlile ulaşamadıysanız akıllı telefonunuzun uygulama mağazasına girerek WhatsApp uygulamasının son güncellemeyi alıp almadığını denetim ediniz. WhatsApp uygulamasını güncellememiş olmanız bu yanılgıyı alabilmeniz için yeniden muhtemel bir nedendir.

WhatsApp Süreksiz Olarak Kullanılamıyor Kusurunun Çözümü

  • Akıllı telefonunuzun ‘’Ayarlar’’ kısmına girin.
  • Ayarlar kısmından ‘’Uygulamalar > Whatsapp > Depolama seçeneğine’’ gidin.
  • Sağ alt kısımda yer alan “Önbelleği Temizle”ye tıklayın.
  • Gereksiz tüm belgeleri silerek yaşadığınız WhatsApp yanılgısını çözümleyebilirsiniz.

WhatsApp Süreksiz Olarak Kullanılamıyor 5 Dakika Sonra Deneyin

WhatsApp karşılaşılan başka bir kusursa 5 dakika sonra deneyin yahut 1 saat sonra deneyin yanlışıdır. Bu kusur çoklukla yeni bir numara aldığımızda ve bu numarayı WhatsApp’a kayıt ederken yaşanılır. Kusur zayıf internet teması nedeniyle yahut WhatsApp uygulamasının son aktüel sürümde olmaması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Önbellek sorunu da tekrar bu kusurun meydana gelebilmesine neden oluyor.

1 saat sonra tekrar deneyin üzere bir yanılgıyla karşılaşıyorsanız WhatsApp uygulamasının akıllı telefonunuzda yer edinen önbelleğinizi temizlemeyi deneyebilirsiniz. Önbelleği temizlemek için aşağıdaki adımları uygulayın.

  • Cihazınızın ana ekranına girin ve Ayarlar butonuna tıklayın. Uygulamalar üzerine dokunun ve WhatsApp’ınızı bulmak için biraz aşağı kaydırın.
  • Uygulamayı açın ve Depolama seçeneğini arayın. “Önbelleği Temizle” öğesini bulacaksınız.
  • Şimdi tüm önbelleği temizleyin ve aygıtınızı yine başlatın.

WhatsApp’ı Yine Yükleyin

Hiçbir formda bu sorunu çözemiyor ve meseleniz hala devam ediyorsa akıllı telefonunuzda yer alan WhatsApp uygulamasını büsbütün kaldırın ve tekrar yükleyin.

Genel kategorimize bakmayı unutmayınız.

5/5 – 1 Kişi Değerlendirdi!


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu