Temre İçin Hangi Krem Kullanılır? (Doğru Cevap)

Ziyaretçilerimizden çok sık bir halde temre için hangi krem kullanılır? Sorusunu almaktaydık. Bu içeriğimizle birlikte pahalı ziyaretçilerimize temre için hangi krem kullanılır? Sorusuna yanıt vereceğiz. Birebir vakitte temreye hangi krem düzgün gelir, temre krem ne işe fayda, temre hastalığı için krem, temre neden çıkar başlıklarında farklı bilgileri aktarmış olacağız.

Temre yani başka bir ismiyle temriye kusurluğu çocuklarda çok sık bir biçimde karşılaşılan cilt sorunudur. Yalnızca çocuklarda değil yetişkinler ve erişkinlerde de temriye hastalığına denk gelinebilmektedir. Bir cins deri hastalığı olan temre cilt üzerinde kırmızı ve küçük kabarcık lekeler halinde muhakkak olur. Pekala, temre için hangi krem kullanılır? İşte sizlere tüm ayrıntılarıyla cevapları…

Temre Hastalığı Nedir?

Halk ortasında temre olarak da bilinen bu hastalığın tıptaki ismi temriyedir. Temriye hastalığı bir tıp deri hastalığıdır ve cilt üzerinde kırmızı, küçük kabarcık lekeler halinde gözükür. Ciltte yayılmaya başlar ve bu kabarcıkların üzerine dokunduğunuz vakit pürüzlü, pütürlü bir hissiyat verir. Çocuklarda çok sık bir halde görülen temre hastalığı hijyenik olmayan şartlarda ve topluma açık ortamlarda çok sık bulunmak nedeniyle ortaya çıkabilir.

Aynı vakitte temre hastalığı şayet cildiniz çok kuruysa yeniden görülebilir. Hastalığın süratli bir formda tüm bedene yayılması hastayı ruhsal olarak derinden etkileyebilir. Temre hastalığı bedeninizde meydana gelmeye başladıysa bir an evvel uzman doktora başvurmanız gerekmektedir. Uzman doktor yardımıyla hastalığa çözüm bulunabilir.

Temre Neden Olur?

Temre hastalığının birden fazla nedeni bulunmaktadır. Bu nedenler ortasında bakterilerin bol bulunduğu ortamlarda bulunmak en popüleridir. Aşağıda sizler için temre hastalığının nedenlerini sıralı halde paylaştık.

  • Kozmetik gereçlerin çok sık bir formda kullanılması
  • Cildin sistemli bir formda temizlenmiyor olması
  • Kalitesiz kremler kullanıyor olmak
  • Alerjiye sebep olabilecek paklık eserlerini kullanmak
  • Cildin farklı nedenlerle tahriş olması
  • Cildin temizleme misyonunu yapmayarak bakteri üretmesi
  • Gıdalara rağmen alerjik tepki nedeniyle temre hastalığı meydana gelebilir.

Temre İçin Hangi Krem Kullanılır?

Temre hastalığı için kullanabileceğiniz en düzgün kremi yahut tedavi prosedürünü sizlere paylaşabilecek olan uzman hekimlerdir. İnternette temre hastalığı için kullanılan bir çok kreme rast gelebilirsiniz. Lakin bu kremlerin ne derece tesir gösterdiği yahut hastayı ne kadar müddette tedavi ettiği bilinmemektedir. Temre hastalığı için internette en çok satışı yapılan eser Dermocare Seçkin Lokman Temre kremidir.

Temre Hastalığının Tedavisi

Cilt üzerinde birden fazla katman oluşur ve bu tabakanın oluşması demek bakterilerin üremeye başlaması demektir. Bedeninizde bakteriler üremeye başladığı anda çeşitli deri sorunları ortaya çıkar. Bedeniniz ve güzelliğiniz için çok sık bir formda paklık eserleri, kozmetik eserler kullanıyorsanız kullanımını azaltmanız gerekmektedir.

Temre tedavisi için birden fazla doğal yol bulunmaktadır. Ama bu doğal prosedürler cilt üzerinde farklı problemlerin meydana gelmesine neden olabilir. Yani temre tedavisi için kullanılan doğal tekniklerden bir tanesi olan sirke tedavisi, cildinizin yıpranmasına ve tahriş olmasına neden olabilir. Güzelleşmeyi geciktirebilir ve temrenin daha çok artış görmesine neden olabilir. Bu üzere sıkıntılarla karşılaşmamak ismine dermatolog yardımı almalısınız. Dermatologlar bedeninizde oluşan temreleri, mikroskop ile inceleyecek ve gerçek tedavi sistemini sizlere paylaşmış olacaktır.

Temre tedavisinde çok sık kaşıntı yaşanabilir. Kaşıntı ile birlikte beden tahriş olabilir ve daha farklı cilt sorunları ortaya çıkabilir. Yani temre bedeninizde kaşınma isteği oluşturarak cildinizi kaşımanıza ve bu durumda tahrişlerin meydana gelmesine neden olabilir. Olabildiğince az kaşımalı ve hekiminizin önerdiği kremleri gerçek bir halde kullanmalısınız.

Temre İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Her hastalığın doğal bir tedavi usulü bulunduğu için temre hastalığının da doğal yollardan tedavisi bulunmaktadır. Ama doğal metotlara başvurmadan evvel hekiminize istişareyi unutmayınız. Kullanacağınız doğal tedavi yolları temre hastalığının çok daha fazla nüks etmesine neden olabilir. Aşağıdaki temre için bitkisel tedavi prosedürlerini deneyebilirsiniz.

  • Mersin yaprağı kaynatılarak içilebilir
  • Turp tohumu sirke yardımı ile lapa hale getirilerek uygulanabilir
  • Erik sirkeye batırılarak sürülebilir
  • Kükürt tozu lekelerin bulunduğu bölgeye sürülebilir
  • Nohut yağı bölgeye sürülerek kullanılabilir
  • Sedef çiçeği ve bal karıştırılıp günlük olarak sürülebilir
  • Ispanak yaprakları ile süt karıştırılarak cilde sürülür

Genel kategorimize bakmayı unutmayınız.

5/5 – 3 Kişi Değerlendirdi!


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu