Yazar Sair Ercan paylaştı! Tabletin çocuğun üzerinde bıraktığı etki herkesi şoke etti

İçindekiler

Tablet Kullanımının Çocuk Üzerindeki Etkileri

Bir anne sosyal medya hesabı üzerinden çocuğunun tablet olmadan önceki ve sonraki hallerini paylaştı. Bariz bir şekilde görünen farklılık videoyu izleyen herkesi şoke etti. Yazar Said Ercan ise yaşanan bu duruma sessiz kalmadı ve sosyal medya kullanıcılarına seslendi. İşte tabletin çocuk üzerinde bıraktığı etkiler.

Ekran Bağımlılığının Yarattığı Değişim

Ekran Bağımlılığının Yarattığı Değişim

Günümüzde herkesin elinde olan telefonlar ve tabletler, özellikle çocuklarda bağımlılık yaratarak sosyal becerilerini yok etmeye başladı. Ebeveynler çocuklarını ekranlardan uzak tutmaya çalışsa da bazı durumlarda başarılı olamadılar. Çocukların bu teknolojik aletlere olan bağımlılığı, ruh hallerinde ve davranışlarında ciddi değişimlere neden olabiliyor.

Yazar Said Ercan’ın Görüşleri

Yazar Said Ercan'ın Görüşleri

Videoyu paylaşan yazar Said Ercan, konu hakkında düşüncelerini belirtti. Ercan, “İnsan yetiştiriyorsunuz robot değil” diyerek çocukların aşırı ekran kullanımının zararlarına dikkat çekti. Ebeveynlere, çocuklarına daha fazla zaman ayırmaları ve teknolojik aletlerle değil, gerçek yaşam deneyimleriyle büyümelerine destek olmaları çağrısında bulundu.

İnsan Yetiştiriyorsunuz, Robot Değil!

İnsan Yetiştiriyorsunuz, Robot Değil!

Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla çocukların sağlıklı gelişimine katkı sağlayacak ebeveyn tutumuna vurgu yaparak, “Ona zamanınızı verin, dünyadaki en iyi oyuncak çocuğuna değer veren ebeveynlerdir!” dedi. Çocukların teknolojiyle değil, sevgiyle büyümesi gerektiğine dikkat çekti ve ebeveynlere sorumluluklarını hatırlattı.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu