Yalova’da kız öğrenciler her gün 11 okuldaki 800 öğrenciye yemek yapıyor!

İçindekiler

Okulda Uygulama Mutfaklarıyla Başarı

Okulda Uygulama Mutfaklarıyla Başarı

Yalova Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yiyecek içecek hizmetleri alanında eğitim gören 90 kız öğrenci, yaklaşık 7 ay önce kurulan uygulama mutfağında yaptıkları yemeklerle okulun 3 milyon liranın üzerinde ciroya ulaşmasını sağladı.

Öğrencilerin Katkısı

Yalova’da 450 kız öğrencisi olan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yiyecek içecek hizmetleri alanında öğrenim gören 90 öğrencisinin yaptığı yemeklerle günlük 800 minik öğrencinin karnını doyuruyor.

Projenin Başlangıcı ve Hedefleri

Projenin Başlangıcı ve Hedefleri

Yaklaşık 7 ay önce öğrencilerinin mesleki gelişimlerine katkı sunmak, bunu yaparken okulların yemek ihtiyacını karşılamak ve döner sermaye sayesinde okula para kazandırmak için çalışma başlatan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, uygulama mutfağını ailelerinden aldıkları izinle öğrencilere açtı.

Döner Sermaye ve Kazanç

Okul Müdürü Fatih Olğun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin üretime katılmasını ve ileride iş hayatına atıldıklarında mesleği en ince ayrıntılarına kadar bilmelerini hedeflediklerini belirtti. Okulun döner sermaye geliriyle hem okulun ihtiyaçlarını giderdiğini hem de öğrencilere haftalık verdiğini ifade etti.

“Çok İyi Para Kazanıyoruz”

Okulun yiyecek içecek hizmetleri alan şefi ve uygulama mutfağı yöneticisi Ali Bahçekapılı, öğrencilerin mutfağa haftalık nöbetler halinde girdiğini ve üretimin her aşamasında aktif olarak çalıştığını belirtti. Öğrencilerin bu uygulamadan memnun olduğunu vurguladı.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu