Zühtü Arslan kimdir? AYM Başkanı Zühtü Arslan kaç yaşında ve nereli?

İçindekiler

ZÜHTÜ ARSLAN’IN HAYATI

Zühtü Arslan, 1 Ocak 1964 tarihinde Yozgat’ın Sorgun ilçesinde doğmuştur. İlk ve ortaöğrenimini Sorgun’da tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra İngiltere’de Leicester Üniversitesi Hukuk Fakültesinde insan hakları ve sivil özgürlükler alanında yüksek lisansını, anayasa hukuku alanında da doktorasını tamamlamıştır. Akademik kariyerine doçentlik ve profesörlük unvanları ile devam etmiştir.

KARİYERİ VE BAŞARIYLA DOLU YAŞAMI

Zühtü Arslan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde çalışmış, Polis Akademisi’nde başkanlık yapmış ve çeşitli üniversitelerde dersler vermiştir. Anayasa Teorisi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde Din Özgürlüğü, Türk Parlamento Tarihi ve birçok kitabın yazarıdır. Ayrıca anayasa yargısı, insan hakları ve siyasi partiler hukuku alanlarında yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

  • 2002 yılında doçent, 2007 yılında ise profesör unvanını almıştır.
  • 23/12/2010 tarihinden itibaren Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyeliği görevini yürütmüştür.
  • 2009 yılında başkanlığına atandığı Polis Akademisinde uzun yıllar lisans ve lisansüstü düzeyde dersler vermiştir.

ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI OLARAK GÖREVİ

Zühtü Arslan, Yükseköğretim Genel Kurulunca seçilerek 2012 yılında Anayasa Mahkemesi üyeliğine başlamış, daha sonra 2015 yılında başkanlık görevine getirilmiştir. 2019 yılında da Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak tekrar seçilmiştir. Evli ve dört çocuk babasıdır.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu