Sabih Kanadoğlu kimdir, kaç yaşındaydı? Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun biyografisi

Sabih Kanadoğlu’nun Hayatı

Sabih Kanadoğlu, 20 Mayıs 1938 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Eğitimine Kabataş Erkek Lisesi’nde başlayan Kanadoğlu, daha sonra 1959 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Hukuk alanındaki başarılı kariyerine Orhaneli ve Erzurum Cumhuriyet Savcılığı, Bingöl Sulh Hakimliği, Tokat ve Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, İzmir Ceza Hakimliği ve Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi ile Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlıkları gibi çeşitli görevlerde bulunarak devam etti.

19 Temmuz 1984 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçilen Kanadoğlu, burada da etkili bir kariyer sürdürdü. Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından iki kez Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanlığına seçildi. 21 Ocak 2001 tarihinde ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandı ve bu görevini başarıyla sürdürdü. Emekliliğine kadar adalet sisteminde önemli görevler üstlendi ve hukuk alanında iz bıraktı.

2006 yılında YARSAV’ın kurucuları arasında yer alan Kanadoğlu, 2012 yılında Türk Hukuk Kurumu Başkanlığı’na seçildi. Hukuk camiasında uzun yıllar hizmet veren Kanadoğlu, mesleğine olan katkılarıyla tanındı ve saygı duyulan bir isim haline geldi.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu