Kerem Kınık kimdir? Kızılay Başkanı Kerem Kınık kaç yaşında ve nereli?

İçindekiler

Kerem Kınık Kimdir?

Kerem Kınık, 1970 yılında Malatya’da doğmuştur. Eğitim hayatının tamamını İstanbul’da geçirmiştir. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde ‘Afet Tıbbı’ alanında doktora yapmıştır.

Kariyeri

Kınık, Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde idarecilik yapmış, aynı zamanda İstanbul 10. dönem İl Genel Meclisi’nde meclis üyeliği ve Sağlık Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Ulusal ve uluslararası teknoloji firmalarında genel müdürlük yapmıştır. Halen Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.

İnsani Yardım Faaliyetleri

Kerem Kınık, üniversite yıllarından itibaren çeşitli organizasyonlarda insani yardım çalışmalarına gönüllü olarak katılmıştır. Kosova Savaşı ve Marmara Depremi gibi olaylarda gönüllü hekim olarak görev almış ve Yeryüzü Doktorları Türkiye Başkanı olarak hizmet vermiştir. Ayrıca, çeşitli çatışma ve afet bölgelerinde insani yardım projeleri yönetmiştir.

Türk Kızılay Görevleri

Kerem Kınık, 2004 yılında Türk Kızılayı’na gönüllü olarak katılmış, 2016 yılında Genel Başkan olarak seçilmiştir. Ayrıca IFRC Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu’nda yönetim kurulu üyeliği yapmış ve Avrupa ve Orta Asya Bölgesi’nden sorumlu IFRC Başkan Yardımcısı olarak seçilmiştir.

Kişisel Hayatı

Kerem Kınık, amatör olarak Türk halk müziği enstrümanları çalmakta ve besteler yapmaktadır. İngilizce ve orta seviyede Arapça bilmektedir. Üç çocuk babası ve üç torun dedesi olan Kınık, Dt. Hatice Öztürk Kınık ile evlidir.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu