Mehmet Aslantuğ kimdir? TİP milletvekili adayı Mehmet Aslantuğ kaç yaşında ve nereli?

Mehmet Aslantuğ: Çerkes Kökenli Başarılı Oyuncu

Mehmet Aslantuğ, 5 çocuklu bir çiftçi ailesinin en küçük çocuğu olarak Samsun’un Çarşamba ilçesinin Dikbıyık beldesinde dünyaya geldi. Anne tarafından Ubıh, baba tarafından Abzah olan Aslantuğ, kökenlerine sıkı sıkıya bağlı bir ailede büyüdü.

İlk, orta ve lise eğitimini Terme ilçesinde tamamlayan Aslantuğ, 1978 yılında işletme fakültesine kaydoldu. Ancak oyunculuk tutkusu onu farklı bir yola yönlendirdi ve 1985 yılında İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme eğitimini bırakarak profesyonel bir oyuncu olmaya karar verdi.

1993 yılında Detay Film’i kurarak yapımcılık kariyerine adım atan Aslantuğ, televizyon dünyasında da kendine sağlam bir yer edindi. 1997-2000 yılları arasında atv’de yayınlanan Sıcak Saatler dizisinde Sedat Yalçın karakteriyle, ve 2003-2005 yılları arasında Bir İstanbul Masalı dizisinde Selim Arhan karakteriyle izleyicilerin gönlünde taht kuran bir isim haline geldi.

Özel hayatında Arzum Onan’la evli olan Mehmet Aslantuğ’un Can adında bir oğlu bulunmaktadır. Oyunculuğunun yanı sıra siyasi kimliğiyle de dikkat çeken Aslantuğ, 2023 genel seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili adayı olmuştur.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu