AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz kimdir?

Ali İhsan Yavuz Kimdir?

Ali İhsan Yavuz, 7 Temmuz 1969 tarihinde Trabzon’un Yomra ilçesinde dünyaya geldi. Hukuk eğitimini tamamlamak için İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine gitti ve başarılı bir şekilde mezun oldu. Meslek hayatına Sakarya Barosu’na bağlı olarak serbest avukatlık yaparak başladı.

Siysel Hayatı:
10 yıl boyunca AK Parti Sakarya Merkez İlçe Başkanlığı, 2 yıl Sakarya Adapazarı Kurucu İlçe Başkanlığı ve son olarak 1 yıl Sakarya İl Başkan Yardımcılığı (Siyasi ve Hukuki İşler Birimi) görevlerinde bulundu. Bu süreçte teşkilatlarda aktif görev alarak partisine hizmet etti.

Milletvekilliği:
Ali İhsan Yavuz, 24., 25., 26. ve 27. dönemlerde Sakarya Milletvekili olarak seçildi. TBMM Adalet Komisyonu üyeliği, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliği, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Sözcülüğü gibi önemli görevlerde bulundu. Ayrıca AK Parti Genel Merkezinde Seçim İşleri Başkanlığı ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı gibi kritik pozisyonlarda görev aldı.

Özel Hayatı:
AK Parti 6. Olağan Kongresi sonrasında Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Yavuz, evli ve dört çocuk babasıdır.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu