Murat Soydan hayatını kaybetti! Soydan’ın cenaze programı belli oldu

İçindekiler

Murat Soydan Hayatını Kaybetti

Murat Soydan Hayatını Kaybetti

Türk sinema ve dizi oyuncusu Murat Soydan, 83 yaşında aramızdan ayrıldı, Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden biri olan usta sanatçının vefatı sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu. Murat Soydan’ın kızı Mehveş Soydan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, “Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun” mesajıyla sevenlerine acı haberi duyurdu.

Cenaze Töreni Detayları

Cenaze Töreni Detayları

Murat Soydan’ın cenaze töreni için program belli oldu. Cenaze, 13 Haziran Perşembe günü öğle namazını müteakip Ataköy 5. Kısım Ömer Durak Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecektir. Sanatçının sevenleri ve sevenleri, usta oyuncuya veda etmek için cenaze törenine katılabilirler.

Murat Soydan hayatını kaybetti! Soydan’ın cenaze programı belli oldu

Murat Soydan Kimdir?

Murat Soydan Kimdir?

Gerçek adı Rüçhan Tercan olan Murat Soydan, 2 Ekim 1940 tarihinde İstanbul Üsküdar’da doğdu. Lüleburgaz’da ilkokul ve ortaokul eğitimini tamamlayan Soydan, liseyi Edirne’de okudu. Üniversite eğitimi için İstanbul’a gelen sanatçı, İstanbul Belediye Konservatuvarı Türk Musikisi bölümünden mezun oldu. 1966 yılında “Perde” dergisinin düzenlediği yarışmayı kazanarak sinema kariyerine adım atan Soydan, yaklaşık 200 filmde rol almış ve Türk sinemasına unutulmaz eserler bırakmıştır.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu