Aknetrent Reçetesiz Alınır mı, Fiyat 2024 Nedir?

İçindekiler

Aknetrent Reçetesiz Alınır mı?

Aknetrent, özellikle sivilce tedavisinde doktorların sıkça reçete ettiği, Roaccutane’e alternatif bir ilaç olarak tavsiye edilmektedir. Bu ilacın, sivilcelerin tedavisi için cilt doktorları tarafından uygun görüldüğünde reçete edilmektedir. Aknetrent, etkili bir sivilce tedavi yöntemi olmakla birlikte, kullanımı ciddi bir dikkat ve takip gerektirir. Bu nedenle, ilacı kullanmaya başlamadan önce ve süreç boyunca bir dermatoloji uzmanının yönlendirmesi altında olmanız, tedavinin sağlıklı ve güvenli bir şekilde ilerlemesini sağlar.

Aknetrent Nedir?

Aknetrent, izotretinoin isimli aktif maddeyi içeren, ağır akne tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Cildin yağ üretimini azaltarak ve iltihabı kontrol ederek sivilcelerin kurumasına yardımcı olur.

Aknetrent Nasıl Kullanılır?

Aknetrent, sadece cilt doktorları tarafından reçete edilebilen bir ilaçtır. Doktorunuz, cildinizin durumuna ve genel sağlık durumunuza göre size uygun dozu ve kullanım süresini belirleyecektir. Aknetrent genellikle 4-6 ay süreyle kullanılmaktadır.

Aknetrent Kullananların Yorumları

  • Cilt sorunlarım oldukça fazlaydı. Ne yaptıysam baş edemedim. En sonunda Aknetrent kullandım ve işe yaradığını gördüm.
  • Roaccutane’in daha uygun fiyatlı hali, her şey eşdeğer yani farksız bana Roaccutane yazıldığında ben eczaneden bunu alıp tedaviye başlamıştım memnun kaldım.
  • Roaccutane’la aynı. 2 ayda izlerde çok bi etki yapmıyo. Bazı kişilerde izler kalıyomuş. Ben tam 6 ay kullandım. Yani tedavimi tamamladım. Şimdi ne sivilcem ne de izim var. Sadece suratımda kalan biraz çukurlar var. Onları da kışın halledicem. Yazın cilt tedavisi olmak çok zararlı.

Aknetrent Reçetesiz Alınır mı?

Hayır. Aknetrent, kırmızı reçete ile verilen bir ilaçtır ve eczaneden doktor reçetesi olmadan satın alınamaz. Tedavi sürecinde düzenli olarak cilt uzmanı kontrolünde olmanız ve kan tahlillerinizi yaptırmanız gerekir. Bu süreç, ilacın etkilerinin doğru bir şekilde izlenmesini sağlar ve olası riskleri minimuma indirir.

Aknetrent Fiyatı 2024

AKNETRENT 20 MG YUMUŞAK JELATİN 30 KAPSÜL, eczanelerde 310,78 ₺ satış fiyatıyla sunulmaktadır ve kırmızı reçete ile satın alınmaktadır. Bu ilaç, ATC sınıflamasında D – DERMATOLOJİKLER kategorisine ve D10 AKNE İLAÇLARI sınıfına dahildir. RECORDATİ İLAÇ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ tarafından üretilen AKNETRENT, bir kutu içerisinde 30 adet 20 MG isotretinoin etkin maddesi içeren kapsülleri barındırır. İlacın barkod kodu 8699559190045’tir.

Kaynak : TİTCK


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu