Sağlık Bakanlığı Güvenlik Maaşları 2024 – Hastane Güvenlik Görevlisi Maaşları

İçindekiler

Sağlık Bakanlığı Güvenlik Görevlisi Maaşları 2024

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan güvenlik görevlilerinin maaşları 2024 yılında da oldukça önemli bir konudur. Bu maaşlar genellikle asgari ücret seviyesinden başlamakla birlikte, çalışılacak kuruma, şehre ve çalışma saatlerine göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca silahla çalışıp çalışmama durumu da maaş tutarını etkileyebilir.

Hastane Güvenlik Görevlisi Maaşları

Hastanelerde güvenlik görevlisi olarak çalışanların maaşları da 2024 yılı itibarıyla artış göstermiştir. Silahsız çalışan güvenlik görevlileri için güncel maaş ortalaması 24.300 TL’dir. Silahlı çalışanların ise maaşları farklılık gösterebilmektedir.

Sağlık Bakanlığı Güvenlik Maaşları 2024

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki güvenlik görevlilerinin maaşları da silahla çalışıp çalışmamaya göre değişkenlik göstermektedir. Silahsız güvenlik görevlileri için 24.300 TL, silahlı güvenlik görevlileri için ise 27.029 TL gibi rakamlar söz konusudur.

Devlet Hastanesi Güvenlik Maaşı

Devlet hastanelerinde çalışan güvenlik görevlilerinin maaşları da silahsız ve silahlı olarak ayrılmaktadır. Silahsız çalışanlar için 24.300 TL, silahlı çalışanlar için ise 27.000-47.000 TL arasında değişen maaşlar öngörülmektedir.

Güvenlik Görevlisi Ne İş Yapar?

Güvenlik görevlileri, hastane veya sağlık kuruluşlarında genel güvenliği sağlamakla görevlidirler. Giriş çıkış kontrollerini yapmak, şüpheli durumları tespit edip ilgili birimlere bildirmek, olaylara müdahale etmek gibi sorumlulukları bulunmaktadır. Güvenlik görevlileri aynı zamanda hastane içinde kayıp eşyaları bulup sahiplerine teslim etme gibi görevleri de yerine getirirler.

Kadrolu Güvenlik Maaşları

Kamuda kadrolu olarak çalışan güvenlik görevlilerinin maaşları genellikle özel sektöre göre daha yüksektir. Ortalama olarak 30.000 TL ile 42.000 TL arasında değişen maaşlar söz konusudur. Kamuda güvenlik görevlisi olmak isteyenlerin İŞKUR iş ilanlarını takip etmeleri önerilir.

Özel Sektör Güvenlik Maaşları

Özel sektörde çalışan güvenlik görevlilerinin maaşları çalıştıkları şehir, deneyimleri ve çalışma koşullarına göre değişkenlik gösterebilir. Özel sektörde güvenlik görevlisi olarak çalışanların maaşları farklı sektörlerde ve pozisyonlarda değişkenlik gösterebilir.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu