Kamuda Temizlik Görevlisi Maaşları 2024!

İçindekiler

Kamuda Temizlik Görevlisi Maaşları

Kamu kurumlarında çalışan temizlik görevlilerinin maaşları, çalışma süresi, deneyim ve görev yerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Kamuda temizlik görevlisi maaşları genellikle aşağıdaki aralıklarda olmaktadır:

  • En Düşük Maaş: 17.030 TL
  • Ortalama Maaş: 24.062 TL
  • En Yüksek Maaş: 32.450 TL

Hastane Temizlik Personeli Maaşları

Devlet hastanelerinde çalışan temizlik personellerinin maaşları da görev aldıkları kuruma ve deneyimlerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Hastane temizlik personeli maaşları genellikle aşağıdaki aralıklarda olmaktadır:

En Düşük Maaş 17.500 TL
Ortalama Maaş 30.000 TL
En Yüksek Maaş 65.000 TL

Bankada Temizlik Görevlisi Maaşları

Bankalarda çalışan temizlik görevlilerinin maaşları genellikle asgari ücretin üstünde olup, 19.000-22.000 TL aralığında değişebilmektedir.

Okulda Temizlik Görevlisi Maaşları

Okullarda çalışan temizlik görevlilerinin maaşları genellikle 17.580 TL civarında olmaktadır. Temizlik görevlileri, öğrencilerin hijyenik bir ortamda eğitim almalarını sağlamak için önemli bir rol üstlenmektedirler.

Kamuda Temizlik Görevlisi Yükselme

Kamuda temizlik görevlileri, çalışma yılları, aldıkları eğitim sertifikaları ve görev yerleri gibi faktörlere bağlı olarak yükselme imkanına sahiptirler. Temizlik görevlileri genellikle toz alma, paspas yapma ve genel temizlik işlerinden sorumludurlar.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu