Türkiye’de bir ilk! 24 haftalık bebek anne karnındayken ameliyat edildi

İçindekiler

Anne Karnında Yapılan Özel Ameliyatla Bebeğin Hayatı Kurtarıldı

Anne Karnında Yapılan Özel Ameliyatla Bebeğin Hayatı Kurtarıldı

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen özel bir operasyonla, anne karnındaki bebek, ayrık omurga sorunuyla başarıyla ameliyat edilerek hayatı kurtarıldı. Bu operasyon Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir uygulama oldu.

Türkiye'de bir ilk! 24 haftalık bebek anne karnındayken ameliyat edildi

Operasyon Detayları ve Sonuçları

Operasyon Detayları ve Sonuçları

Hamileliğinin 16. haftasında rutin bir kontrolde ayrık omurga teşhisi konulan Şeyma Hisar, doktorların önerisiyle anneli ameliyat olmaya karar verdi. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktorlar tarafından planlanan operasyon, hamileliğin 23. haftasında gerçekleştirildi. Bebeğin omurgası ameliyat edilerek rahme yerleştirildi.

Ameliyatın anne karnında yapılmasının, bebeğin yürüme ve idrarını tutma gibi fonksiyonları konusundaki başarı şansını 2-3 kat artırdığı belirtildi. Prof. Dr. Esra Esim Büyükbayrak, operasyonun başarılı geçtiğini ve bebeğin doğum sonrası yaşamında daha olumlu bir tablo oluşturabileceğini ifade etti.

  • Ameliyat, anne karnında gerçekleştirilen bir uygulama olup Türkiye’de ilk kez bu hastanede yapıldı.
  • Operasyonun maliyeti SGK tarafından karşılanmakta olup ailelerin herhangi bir ek ödeme yapması gerekmemektedir.

Anne Şeyma Hisar, ameliyat sonrası duygularını, “Şu an gebeliğimin 24. haftasındayım. Allah hocalarımızdan razı olsun. Onların ilgisi ve becerisi sayesinde bu zor ameliyat başarıyla gerçekleşti. İnşallah doğum sonrası da hayırlı olacak” şeklinde dile getirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da operasyonun başarısını ve ekibi kutlayarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu