Telefon bağımlısı eşler dikkat! İnternet bağımlılığı boşanma davasında kusurlu davranış sayıldı

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nden Önemli Karar: İnternet Bağımlılığı Boşanma Sebebi Olabilir!

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nden Önemli Karar: İnternet Bağımlılığı Boşanma Sebebi Olabilir!

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, internet bağımlılığının evlilik birliğini olumsuz etkileyerek boşanma sebebi olabileceğine dair çarpıcı bir karara imza attı. Günümüzde internet bağımlılığı, çocuklardan yetişkinlere kadar birçok kişinin karşılaştığı bir sorun haline gelmiştir. Ebeveynlerin telefonlarıyla meşgul olmaları, çocuklara kötü bir örnek teşkil edebilmektedir. Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir boşanma davasında, eşlerden birinin internet bağımlısı olması, mahkeme tarafından ‘kusurlu davranış’ olarak değerlendirilerek boşanma sebebi olarak kabul edildi.

Gebze Aile Mahkemesi’nde görülen davada, internet bağımlılığının evlilik birliğini olumsuz etkilediği ve eşe, çocuğa yeterli ilgi gösterilmediği gerekçesiyle boşanmaya karar verildi. Davanın temyiz sürecinde ise Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi tarafından yapılan başvurular reddedildi. Bunun üzerine dosya, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’ne taşındı.

Yargıtay’ın verdiği onama kararında şu ifadelere yer verildi: “Tarafların iddia, savunma ve dayandıkları belgelere, uyuşmazlığın hukuki nitelendirilmesi ile uygulanması gereken hukuk kurallarına, dava şartlarına, yargılamaya hâkim olan ilkelere, ispat kurallarına ve temyiz olunan kararda belirtilen gerekçelere göre davacı-davalı erkek vekilinin temyiz itirazları yerinde görülmemiştir. Davalı-davacı kadın vekilinin temyiz itirazları da yerinde görülmemiştir”.

Telefon bağımlısı eşler dikkat! İnternet bağımlılığı boşanma davasında kusurlu davranış sayıldı

Böylece Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, internet bağımlılığının evlilik birliğini olumsuz etkileyerek boşanma sebebi olabileceğini kabul etmiş ve bu konuda emsal bir karar vermiş oldu.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu