Hüseyin Yayman kimdir? TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman kaç yaşında, nereli?

Hüseyin Yayman Kimdir?

Hüseyin Yayman, 10 Ocak 1969 tarihinde Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Hatay’da tamamlamıştır. Eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde devam ederek buradan mezun olmuştur. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yapmıştır.

İdari Reform Tarihi başlıklı teziyle Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde doktorasını tamamlayan Yayman, Türk siyasal hayatı konusunda akademik çalışmalar yapmıştır. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde Türk siyasal hayatı doçenti olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda Türk demokrasi tarihi ve yerel siyaset dersleri vermiş ve birçok öğrenci yetiştirmiştir.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde “Türkiye’nin İdari Reform Tarihi” konulu tezi ile doktor unvanını alan Hüseyin Yayman, akademik kariyerinin yanı sıra ANAR ve SETA gibi kuruluşlarda danışmanlık ve araştırmacılık yapmış, gazetelerde siyasi analizler kaleme almış ve köşe yazarlığı yapmıştır.

Çözüm süreci sırasında oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti’nde yer alan Yayman, aynı zamanda televizyon kanallarında siyaset yorumculuğu yapmış ve siyasi danışmanlık görevlerinde bulunmuştur. 25. dönem AK Parti İstanbul milletvekili olarak seçilen Yayman, 64 ve 65. hükümetlerde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Halen TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanlığı görevini yürütmektedir.

İyi düzeyde İngilizce bilen Hüseyin Yayman, evli ve 2 çocuk babasıdır.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu