Abdullah Köklü kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Abdullah Köklü Kimdir?

Abdullah Köklü, Bilecik-Bozüyük doğumlu olup aslen Ankara-Nallıhanlıdır. İlköğrenimini Balıkesir ve Kocaeli’de tamamlayan Köklü, ortaöğrenimini ise İstanbul’da gerçekleştirmiştir. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur.

Açılan sınavları kazanarak Kocaeli Kaymakam Adayı olarak mesleğe adım atan Abdullah Köklü, vilayet stajını Kocaeli Valiliği’nde, teftiş stajını Rize’de, kaymakam refikliği stajını ise Sakarya-Akyazı’da tamamlamıştır.

Daha sonra sırasıyla Bursa ilinin Büyükorhan, Harmancık ve Keles ilçelerinde kaymakam vekilliği görevinde bulunmuştur. 2007 yılında bilgisini artırmak ve yabancı dilini geliştirmek üzere İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere-Leicester Üniversitesi’ne gönderilen Köklü, Ankara’da kamu diplomasisi ve 93. Dönem Kaymakamlık kursunu üstün başarıyla bitirmiştir.

  • 2009-2011 yıllarında Afyonkarahisar-Hocalar Kaymakamlığı
  • 2011-2013 yıllarında Artvin-Şavşat Kaymakamlığı
  • 2013-2016 yıllarında Bingöl-Genç Kaymakamlığı görevlerinde bulunmuştur.

2016 yılı Aralık ayındaki Kararname ile İçişleri Bakanlığı Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı olarak atanan Abdullah Köklü, geçici görevle Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde Köydes ve Özel İdareler biriminde görev almıştır.

2017-2022 tarihleri arasında Çanakkale İli Vali Yardımcılığı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevlerinde bulunan Köklü, 12 Ağustos 2022 tarihi itibariyle Bakırköy Kaymakamlığı görevine atanmıştır.

Abdullah Köklü, öğretmen Yasemin Hanım ile evlidir ve iki çocuk babasıdır.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu