Gaziantep Şahinbey’de Aşure geleneği sürüyor!

İçindekiler

Şahinbey Belediyesi Aşure Gelenekleri

Şahinbey Belediyesi Aşure Gelenekleri

Şahinbey Belediyesi, her yıl Muharrem ayında ilçenin çeşitli noktalarında aşure ikramlarında bulunmaktadır. Bu yıl da aynı geleneği sürdüren belediye, vatandaşlara aşure ikramında bulunmaya devam ediyor.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Elmacı Pazarı’nda gerçekleşen aşure ikramında vatandaşlara kaselere doldurduğu aşureleri bizzat dağıtarak katılımcılara ikram etti. Belediye bu yıl Muharrem Ayı boyunca toplam 200.000 kişiye aşure dağıtacak.

Muharrem Ayı’nın Önemi

Muharrem Ayı'nın Önemi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Muharrem Ayı’nın önemine vurgu yaparak şunları belirtti: “Muharrem Ayı birlik, beraberlik ve kardeşlik demektir. Bu kutsal ay, tarihte birçok önemli olaya tanıklık etmiş ve peygamberlerin mucizelerine ev sahipliği yapmıştır.”

Her yıl annelerin komşularıyla paylaştığı aşure geleneğine de değinen Tahmazoğlu, “Aşure, 17 çeşit malzemenin bir araya gelerek eşsiz bir tat oluşturduğu, kardeşliği ve dayanışmayı simgeleyen bir lezzettir. Biz de Şahinbey Belediyesi olarak bu güzel geleneği devam ettiriyoruz ve her gün binlerce vatandaşımıza aşure ikramında bulunuyoruz.”

Gaziantep Şahinbey'de Aşure geleneği sürüyor!

Tahmazoğlu, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “200.000 vatandaşımıza aşure ikramında bulunacağız. Tüm vatandaşlarımızın Muharrem Ayı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu