Yapıldığı an tükeniyor! Lahmacun börek tarifini yapanlar mest oldu

Lahmacun Börek Tarifi

Lahmacun Börek Tarifi

Börek sevenler için eşsiz bir lezzet önerisiyle karşınızdayız! Hem gözlere hem de damaklara hitap eden lahmacun börekler, dışının çıtır çıtır oluşu ve içinin yumuşak dokusuyla herkesin beğenisini kazanıyor. Yapıldığı anda hızla tükenen bu lezzetli tarif, evde kolayca yapabileceğiniz bir alternatiftir. Klasik lahmacun tadının ötesine geçmek isteyenler için mükemmel bir seçenek olan lahmacun böreği, sizlere benzersiz bir lezzet deneyimi sunacak.

Eğer hem geleneksel tatlardan vazgeçmemek hem de ağız tadınıza uygun farklı bir lezzet arıyorsanız, lahmacun böreği tam da aradığınız tarif olabilir. Şimdi, hep birlikte lahmacun böreği nasıl yapılır, detaylı bir şekilde inceleyelim.

Yapıldığı an tükeniyor! Lahmacun börek tarifini yapanlar mest oldu

Malzemeler

  • 200-220 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 adet sivri biber
  • 1 büyük domates
  • Tuz, karabiber

Sos için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ayran veya süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı

İlk olarak, kıymanın içerisine doğranmış soğanı, sivri biberi, tuzu, karabiberi ve rendelenmiş domatesi ekleyip güzelce yoğurun. Bu karışım, böreğin iç harcını oluşturacak. Sosu hazırlamak için bir kasede yumurtayı çırpın ve ardından ayranı veya sütü ilave edin. Karışım homojen bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin.

Yapıldığı an tükeniyor! Lahmacun börek tarifini yapanlar mest oldu

Şimdi yufkaları hazırlama aşamasına geçiyoruz. İlk yufkayı tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Ardından ikinci yufkayı üzerine serin ve onu da soslayın. Bu işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayın. En son yufkanın üstüne kıymalı harcı eşit bir şekilde yayın. Önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede üzeri altın rengi alana kadar pişirin.

Piştikten sonra, lahmacun böreğinizi 4-5 dakika kadar dinlendirin, ardından rulo şeklinde sarın. Dilimleyerek servis edin ve yanında ayran ile birlikte sunmayı unutmayın!

Afiyet olsun!


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu