Kenan Işık’a veda… Gözyaşları sel oldu

İçindekiler

Kenan Işık Hayatını Kaybetti

Kenan Işık Hayatını Kaybetti

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle tam 10 yıldır komada yaşayan usta sanatçı Kenan Işık, 76 yaşında hayata veda etti. Kenan Işık’ın ağabeyi Mehmet Cengiz Işık, düzenlenen veda töreninde duygu dolu anlar yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadı. 2014 yılında geçirdiği beyin kanaması sonrası yaşam mücadelesi veren Kenan Işık, ne yazık ki aramızdan ayrıldı.

Sanat Camiasını Yasa Boğdu

Kenan Işık’ın ölümü, sanat camiasında derin bir üzüntü yarattı. Usta sanatçının cenazesi, sabah saatlerinde hastaneye gelen ailesine teslim edildi. Ardından, cenazesi gerekli işlemler için Atatürk Kültür Merkezi’ne götürüldü.

Cenaze Töreni

Cenaze Töreni

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Kenan Işık’ın eşi Beril Işık, çocukları Ahmet ve Mehmet Işık, kardeşi Mehmet Cengiz Işık, torunu Doruk Işık, sanatçı Burcu Akar, tarihçi İlber Ortaylı ve sanatçı Zafer Algöz de katıldı.

Mehmet Cengiz Işık’ın Duygusal Konuşması

Kenan Işık’ın kardeşi Mehmet Cengiz Işık, gözyaşlarına hâkim olamayarak, “Kenan Işık gibi bir rol model, bir sanatçı daha var mı? Bana biriniz bunu söyleyin. Var mı onun gibi bir rol model? Sevilmesindeki neden de buydu zaten. İzleyicilerine karşı olan saygısı, sevgisi… Bundan öte daha ne söylenebilir ki? Sabırla… umutla… el bebek, gül bebek… Kendisi sabretti, biz sabrettik… Ama sonunda beden dedi ki ‘ben artık eziyet çekmeyeyim, ben artık gideyim’… Can canana kavuştu, o kadar.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Işık’ın Açıklamaları

Kenan Işık’ın oğlu Ahmet Işık ise, “Çok üzgünüz. 10 yıllık bu süreç, maddi-manevi, psikolojik anlamda zordu. En çok annem bu zorluğu yaşadı. Hep yanına gittik, konuştuk. Babama hayatı anlattık. Sevdiği müzikleri dinlettik. Filmleri izlettik, onu hayatta tutmaya çalıştık. Bu kadarmış.” diyerek duygularını paylaştı.

Defin İşlemleri

Defin İşlemleri

Kenan Işık, bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) saat 11.00’de yapılacak olan törenin ardından, 31 Temmuz Çarşamba günü Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilecektir.

Kenan Işık'a veda... Gözyaşları sel oldu

Kenan Işık Kimdir?

Kenan Işık Kimdir?

Asıl adı Yusuf Kenan Işık olan sanatçı, 1 Ekim 1947 tarihinde Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde dünyaya geldi. Ortaöğrenimini sürdürdüğü yıllarda okul tiyatrosunda oyunculuk yapmaya başlayan Işık, ortaokulun ardından lise eğitimi için Ankara’ya gitti ve burada Meydan Sahnesi’nde yer aldı. Lise mezuniyetinin ardından Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde eğitimine devam etti. Öğrencilik yıllarında tiyatrodan kopmadı ve 1972 yılında Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu.

Sanat kariyerinde yalnızca tiyatro oyunculuğu değil, aynı zamanda şehir tiyatroları genel sanat yönetmenliği ve senaristlik gibi önemli görevlerde de bulundu. Kenan Işık, 4 Nisan 2005 – 20 Ağustos 2005 tarihleri arasında Star Haber’i sundu. Ancak herkesin aklında kalıcı olan işi, ismi zamanla değişse de içeriği her zaman aynı kalan “Kim Milyoner Olmak İster” isimli yarışma programı oldu.

Ne Olmuştu?

Ne Olmuştu?

Usta tiyatrocu ve sunucu Kenan Işık, 21 Mart 2014 tarihinde bilinci kapalı bir şekilde hastaneye kaldırıldı. 4 saat süren bir ameliyat sonrası doktorlar, hayati tehlikesi bulunduğunu açıkladı. Hastaneye kaldırılmasının sebebi ise, sauna sonrasında fenalaşarak dengesini kaybedip kafasını yere çarpmasıydı. Bu olay sonucunda beyin kanaması geçiren Işık, o tarihten beri tedavi görüyordu.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu