Olimpiyatta madalya kazananlara ayrı ödül! 1000 cumhuriyet altını değerinde nakit para

İçindekiler

Paris 2024 Olimpiyatları ve Madalya Kazanan Sporcular

Paris 2024 Olimpiyatları ve Madalya Kazanan Sporcular

Paris 2024 Olimpiyatları’ndan madalya ile dönen sporculara, ülkelerinde farklı ödüller verilip verilmeyeceği, spor severler arasında geniş bir tartışma konusuydu. Bu tartışmaların ardından, belirlenen ödül miktarları da sosyal medyada büyük bir merak uyandırdı. Dünyanın en büyük spor organizasyonu olan Olimpiyat Oyunları’nın bu yıl 33.’sü gerçekleştiriliyor. 26 Temmuz’da kapılarını açan bu muhteşem etkinlikte, Türkiye’yi toplamda 101 sporcu temsil ediyor ve organizasyona katılan sporcu sayısı ise 10 bin 500 olarak belirleniyor.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nın 6. gününde, Türkiye’ye iki madalya kazandırıldı. 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan ikilisi gümüş madalya elde ederken, Mete Gazoz, Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer‘den oluşan Klasik Yay Erkek Milli Takımı ise bronz madalya kazandı.

Ülkemize Madalya Kazandıran Sporcular

Ülkemize Madalya Kazandıran Sporcular

Bu başarılarla birlikte atıcılık branşı, Türkiye’nin Olimpiyat tarihindeki madalya kazandığı 10. spor dalı olma unvanını kazandı. Öncesinde ise halter, güreş, tekvando, boks, karate, atletizm, judo, okçuluk ve cimnastik gibi branşlarda sporcularımız madalyalar elde etmişti. Turnuvanın ilk madalyalarının gelmesiyle birlikte, ülkemizi temsil eden sporculara verilecek ödül miktarları da büyük bir ilgiyle takip edilmeye başlandı.

Ödül Miktarları ve Yönetmelik

Ödül Miktarları ve Yönetmelik

SPORCULARA 1000 CUMHURİYET ALTINI MİKTARINDA NAKİT PARA VERİLECEK

Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanan sporculara verilecek ödül miktarları, 13 Eylül 2010 tarihli ve 2010/956 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde Üstün Başarı Gösterenlerin Ödüllendirilmesi Hakkında Yönetmelik ile belirlenmektedir.

Yönetmeliğe göre sporculara verilecek ödüller şu şekildedir:

  • Altın madalya kazanan sporcuya 1000 Cumhuriyet Altını karşılığında Türk Lirası (Yaklaşık 17.611.000 TL)
  • Gümüş madalya kazanan sporcuya 600 Cumhuriyet Altını karşılığında nakit Türk Lirası (Yaklaşık 10.566.600 TL)
  • Bronz madalya kazanan sporcuya 300 Cumhuriyet Altını karşılığında nakit Türk Lirası (Yaklaşık 5.283.300 TL)

Madalya alan sporculara verilecek ödüller hakkında detaylı bilgiler, spor camiasında heyecanla beklenmektedir.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu