Yılan hikayesine dönen Miraval Şatosu davasında bomba iddia;: Konuşmamı engelledi!

İçindekiler

Brad Pitt ve Angelina Jolie’nin Miraval Şatosu Davası: Uzun Süren Çatışma

Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin Miraval Şatosu Davası: Uzun Süren Çatışma

Sinema dünyasının en çok konuşulan çifti Brad Pitt ve Angelina Jolie, uzun ve karmaşık boşanma süreçlerinin ardından Miraval Şatosu yüzünden birbirlerine karşı düşman hale gelmişlerdi. Jolie, Pitt’i Miraval Şatosu’nun şaraphanesinin kontrolünü ele geçirmeye çalışmakla suçlarken; Pitt de Jolie’yi kincilikle itham ediyordu. Bu karmaşık dava sürecinde Jolie, Pitt’in kendisine bir gizlilik anlaşması imzalatmaya çalıştığını iddia etti. Dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie ve Brad Pitt, 2019 yılında yaşadıkları olaylı boşanmanın ardından 6 çocuklarının velayeti için zorlu bir hukuk mücadelesine girmişti. Ayrılıklarının üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen, aralarındaki öfke dinmemişti ve bu durum sürekli olarak 2008 yılında satın aldıkları Miraval Şatosu ile gündeme gelmelerine neden oldu.

Yılan hikayesine dönen Miraval Şatosu davasında bomba iddia;: Konuşmamı engelledi!

Miraval Şatosu Yüzünden Karşı Karşıya Geldiler

Miraval Şatosu Yüzünden Karşı Karşıya Geldiler

Dünyanın en saygın şarap üreticilerinin rehberliğinde Miraval Şatosu’nu yöneten Brad Pitt ve eski eşi Angelina Jolie, boşanmanın ardından hisselerini yarı yarıya paylaşmışlardı. Ancak Jolie, 2014 yılında nikah törenlerini gerçekleştirdikleri Fransa’nın güneyindeki Miraval Şatosu şaraphanesindeki hisselerini Rus iş insanı Yuri Shefler’e devredince, Pitt öfkeden deliye döndü. Pitt, Jolie’nin kendisine zarar vermek istediğini iddia ederek dava açtı. Çiftin arasındaki gerilim giderek artarken, Angelina Jolie de 250 milyon dolarlık yeni bir dava açtı. Pitt, eski eşine kendisine “zarar vermek” amacıyla hisselerini “bir yabancıya” sattığını öne sürerek karşı dava açtı.

Arabuluculuk Çabaları ve Gelişmeler

Arabuluculuk Çabaları ve Gelişmeler

2021 yılından bu yana mahkeme salonlarından çıkmayan çiftin, birbirlerine karşı kullandığı suçlayıcı ifadeler dünya basınında geniş yankı bulurken, yeni gelişmeler yaşandı. Angelina Jolie‘nin avukatları, Pitt’ten ikilinin 2016’daki skandal uçak olayıyla ilgili üçüncü taraf iletişimlerini yayınlamasını talep etti. Ancak Pitt, bu talebi reddetti ve kendisini korumak için gizlilik sözleşmesi talep ettiği iddia edildi. Jolie’nin avukatları, müvekkillerinin 2021’de hissesini satarken kötü niyetli davranmadığını, aksine Pitt’in kendisine uyguladığı şiddeti örtbas etmek için yeni bir gizlilik anlaşması dayattığını savundu. Tüm bu yaşananların ardından, eski eşiyle arasındaki krizi sonlandırmak isteyen Jolie’nin avukatından şu açıklama geldi: “Angelina, Bay Pitt’in bu kavgayı sonlandırmasını ve ailesinin iyileşmesi için temiz bir sayfanın açılmasını istiyor.”

Pitt’in Reddi ve İddialar

Pitt'in Reddi ve İddialar

Daily Mail’in haberine göre, Jolie’nin bu isteğine Pitt’ten olumsuz yanıt geldi. Pitt, eski eşinin kendisini ‘kurban’ olarak gösterdiğini iddia etti. Pitt’e yakın kaynaklar, ünlü aktörün bu davadan vazgeçmeyeceğini öne sürdü. Bir kaynak, “Brad bu davadan vazgeçmeyecek, neden bıraksın ki? Bu çok standart bir iş anlaşmazlığıydı ancak ne yazık ki Angelina sürekli olarak boşanma davasına yönelik kişisel unsurları ortaya koydu. Angelina, sanki kendisi barış yanlısı biriymiş gibi ondan kavgaya son vermesini istiyor. Bu kendini kurban olarak göstermekten başka bir şey değil. Bu bir kavga değil. Bu, sonuçta çocuklarına ait olacak mülkün satışıyla ilgili bir iş anlaşmazlığı. Bu onların mirasıydı ve o da bunu biliyor.” ifadelerini kullandı.

Yılan hikayesine dönen Miraval Şatosu davasında bomba iddia;: Konuşmamı engelledi!

Olayın Geçmişi ve Mahkeme Süreci

Olayın Geçmişi ve Mahkeme Süreci

Mahkeme, Jolie’nin “anlamsız, kötü niyetli ve sorunlu bir düzenin parçası” olarak nitelendirdiği iddiaları reddetti. Bu durumda Jolie, eski eşi Pitt’in iznini almadan hissesini sattığı iddiasını geri çevirmek için verdiği yasal mücadeleyi kaybetmiş oldu. Daily Mail’in haberine göre; Jolie ile Rus iş insanı Yuri Shefler arasındaki konuşmalar Brad Pitt tarafından ortaya çıkarıldı. Ortaya çıkan konuşmalarda 56 yaşındaki Shefler, ünlü yıldızı İskoçya’daki şatosuna davet etti ve ikilinin samimi bir arkadaşlık geliştirdiği belirtildi. Ancak Jolie’nin bu daveti kabul edip etmediği bilinmiyor.

Yılan hikayesine dönen Miraval Şatosu davasında bomba iddia;: Konuşmamı engelledi!

Jolie’nin Endişeleri ve Dava Süreci

Jolie'nin Endişeleri ve Dava Süreci

Page Six’in haberine göre; Angelina Jolie, Pitt ve ekibinin Fransız şaraphanesini ele geçirmek için birtakım işler çevirdiğini düşünüyor. Dava nedeni olarak da Pitt’in boşanma ve velayet davasından dolayı Jolie’den öç almak istediği, ayrıca Jolie’nin şaraphane yatırımından tek kuruş kazanmamasını sağlamak istediği ifade ediliyor. Ünlü aktörün, eski eşi Jolie’ye ‘sus payı’ verdiği ve evliliklerinin noktalanmasına sebep olan koşullar hakkında sessiz kalması için baskı yaptığı ileri sürüldü.

Yılan hikayesine dönen Miraval Şatosu davasında bomba iddia;: Konuşmamı engelledi!

Jolie’nin İddiaları ve Pitt’in Tepkileri

Jolie'nin İddiaları ve Pitt'in Tepkileri

Dava belgelerinde yer alan ifadelere göre Jolie, eski eşinin kendisine yönelik ithamlarını ve yasal adımlarını “Boş, kötü niyetli ve problemli bir düzenin parçası” olarak değerlendirdi. Ayrıca belgelerde “Pitt’in, kendisi ve Jolie arasında gizli, yazılı olmayan ve satışa izin verdiğini gösteren bir anlaşma olduğuna dair sunduğu iddialar, yazılı kayıtlar ve yasal belgelerle uyuşmamaktadır.” şeklinde ifadeler yer aldı. Ünlü aktristin eski eşine attığı bir e-postada “Burası evlendiğimiz, ikiz çocuklarımızı getirdiğimiz yer. Burası bir gün yaşlanacağımı düşündüğüm yerdi. Şimdi bunları ağlamadan yazmakta bile zorlanıyorum. Burada yaşadığımız anıları hep hatırlayacağım.” şeklinde yakındığı görülüyor.

Öte yandan Pitt’in avukatlarına göre ünlü aktör, eşinin yüzde 50 hissesini “gizlice” sattığını ve yeni iş ortakları olduğunu 2021’de yapılan bir basın açıklamasıyla öğrendi. Los Angeles Yüksek Mahkemesi’nde açılan ve Daily Mail tarafından aktarılan belgede, “Duruşmada da gösterileceği üzere, Jolie’nin eylemleri hukuka aykırıdır, Pitt’e ciddi ve kasıtlı olarak zarar vermiş ve kendisini haksız yere zenginleştirmiştir.” ifadelerine yer verildi. İkili arasındaki kriz büyürken, Brad Pitt, Angelina Jolie’yi adeta bir düşman olarak görmeye başladı.

Page Six’in özel kaynaklarına göre; Brad Pitt, Yuri Shefler’i Miraval’dan göndermek ve hatta kovmak istiyor. Kaynaklar, aktörün eski eşinin hisselerini satmasını ‘kinci’ bir hareket olarak gördüğünü, çünkü Rus iş adamının daha önce Jolie’ye hisseleri için bir teklifte bulunduğunu ancak o dönem ünlü yıldızın bu teklifi reddettiğini dile getirdi. İddialara göre Jolie, eski eşini kızdırmak ve onu üzmek amacıyla böyle bir hamlede bulundu. Brad Pitt, Yuri Shefler’in Miraval şatosunu bu kadar istemesinin sebebinin de Pitt’in ününden faydalanmak için olduğu iddia edildi. Kaynaklar, Shefler’in Pitt ile ‘göstermelik’ bir ortaklık sürdürmek istediğini öne sürdü.

Yılan hikayesine dönen Miraval Şatosu davasında bomba iddia;: Konuşmamı engelledi!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO: Sosyal medya şaşırtmaya devam ediyor! Oğlunun sünnet düğününde kendi düğünüymüş gibi…


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu