Elazığ’da evlenen genç çiftten anlam dolu hareket! Gelin arabasına Filistin bayrağı astı

Elazığ’da Anlamlı Düğün Töreni

Elazığ'da Anlamlı Düğün Töreni

Elazığ’da nişanlanan bir çift, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Filistin’de süregelen olaylara dikkat çekmek amacıyla gelin arabasına Filistin bayrağı asılmasını talep etti. Düğün aracı, bayrağın renklerini yansıtan çiçekler ve şeritlerle özenle süslendi.

Elazığ'da evlenen genç çiftten anlam dolu hareket! Gelin arabasına Filistin bayrağı astı

Zeynep Avcı ve Muhammed Nur Dalokay çifti, düğün günlerinde Filistin’deki trajedilere ve yakın zamanda hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye saygı duruşunda bulunmak için bu anlamlı eylemi gerçekleştirdi. Gelin arabasına asılan Filistin bayrağı, aracın ön ve arka kısmına “Nehirden Denize Özgür Filistin” ve “Şehit Lider İsmail Heniyye’ye Selam Olsun” yazılarıyla birlikte yerleştirildi.

Düğün konvoyunda şehir turu atan genç çift, ardından nikahlarının gerçekleştirileceği düğün salonuna yöneldi. Damat Muhammed Nur Dalokay, salonun girişine İsmail Heniyye’nin posterini asarak dikkat çekti. Düğüne, omzuna astığı, üzerinde Filistin bayrağı ve “Hepimiz Filistinliyiz” yazılı atkısıyla katıldı.

Elazığ'da evlenen genç çiftten anlam dolu hareket! Gelin arabasına Filistin bayrağı astı

Damat Muhammed Nur Dalokay, AA muhabirine verdiği demeçte, “Bu özel günümüzde oradaki kardeşlerimizi unutmamak için gelin arabamızı bu şekilde Filistin bayrağı ve renkleri ile süsleme kararı aldık. Bugün en mutlu günümüzü yaşarken, İsrail’in saldırıları nedeniyle katledilen mazlum Müslümanların acısını da içimizde hissediyoruz,” şeklinde ifade etti. Ayrıca, “En mutlu günümüzden en acı günümüze kadar her günümüzde Filistinli kardeşlerimizi hatırlamak durumundayız. Elimizden geldiğince oradaki kardeşlerimize yardımcı olmak zorundayız. Bu hem Müslümanlık hem de insanlık vazifemiz. Oradaki kardeşlerimizi unutmuyoruz, onlar sürekli aklımızdalar. Allah onlara en kısa zamanda zafer, bizleri de o zafere paydaş etsin inşallah.” diye ekledi.

Elazığ'da evlenen genç çiftten anlam dolu hareket! Gelin arabasına Filistin bayrağı astı


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu