İyilik tohumundan görsel şölene: Şişli’de begonvillerle çevrili apartman hayran bıraktı

Şişli’deki Lofça Palas Apartmanı’nın Begonvil Güzelliği

Şişli'deki Lofça Palas Apartmanı'nın Begonvil Güzelliği

İstanbul’un Şişli ilçesinde yer alan tarihi Lofça Palas Apartmanı, 5 katlı yapısıyla ve sarıp sarmalayan begonvil çiçekleriyle dikkat çekiyor. 18 yıllık özverili bir çalışmanın sonucu olarak ortaya çıkan bu doğal güzellik, sosyal medyada büyük ilgi gördü. İstanbul’un betonlaşmış dokusuna adeta bir nefes gibi gelen begonviller, sokağa adım atanları büyülüyor.

İyilik tohumundan görsel şölene: Şişli'de begonvillerle çevrili apartman hayran bıraktı

Teşvikiye Mahallesi’nde, Poyracık Sokak’ta bulunan bu 80 yıllık apartman, doğa harikası bir manzara sunarak görenleri kendine hayran bırakıyor. Apartmanın 29 yıllık görevlisi Yüksel Cesur ise bu güzelliğin arkasındaki isim. 18 yıl önce, eşiyle birlikte gittiği Burgazada’da hayran kaldığı begonvil sarmaşığının bir fidanını alarak apartmanın bahçesine dikmeye karar verdi.

Yıllar boyunca sevgi ve özenle begonvilin bakımını üstlenen Cesur’un çabaları karşılıksız kalmadı. Begonvil sarmaşığı, 5 katlı apartmanın tüm cephesini kaplayarak göz alıcı bir görünüm kazandırdı. Apartman sakinleri de bu doğal güzelliğin zarar görmemesi için büyük bir özen gösteriyor. 18 yıldır bakımını yaptığı begonvilin bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediğini belirten Cesur, “Getireli 18 yıl oldu. Tabii bu kadar büyüyeceğini tahmin etmedik, büyüyünce de herkes bayıldı, çok güzel oldu. Büyütüyorsun, bakıyorsun, senelik bakımını yapıyorsun. Artık apartman sakinleri de budattırmıyor, büyümesini istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Binada yaşayanların begonvile karşı gösterdiği hassasiyeti vurgulayan Cesur, “Bir apartman sakini, klima motoru takmak için sarmaşığın bir dalını kesmek isteyen ustaya, ‘Ben sıcakta otururum ama dalını kestirmem’ dedi.” sözleriyle bu durumu dile getirdi.

“Tarihî Değeri Bu Çiçekle Yaşatmaya Çalışıyoruz”

İyilik tohumundan görsel şölene: Şişli'de begonvillerle çevrili apartman hayran bıraktı

Lofça Palas Apartmanı’nda 40 yıldır yaşayan Prof. Dr. Dikmen Gürün, begonvili herkesin gözü gibi koruduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Burası Teşvikiye’nin en eski apartmanlarından biridir. Bu bir aile apartmanıydı. Sonra yavaş yavaş satıldı ve bizler geldik. Begonville hikayemiz ise bizim doğayla çiçekle arası çok iyi olan apartman sorumlumuz Yüksel (Cesur) Bey’le başladı. Yetiştiren, büyüten odur. Biz de apartman sakinleri olarak son derece mutluyuz. Bugünlerde kent olarak yeşile hasretiz. Bu apartmanda yaşayan herkes, begonvili gözü gibi koruyor. Biz de bu tarihi değeri bu çiçekle yaşatmaya çalışıyoruz.”

İyilik tohumundan görsel şölene: Şişli'de begonvillerle çevrili apartman hayran bıraktı


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu