Kocaeli’nin 5 İlçesinde Karavan Park Edilmesi Yasaklandı!

İçindekiler

Kocaeli’de Karavan Parkı Yasağı: 5 İlçede Uygulama Başladı

Kocaeli’de karavan ve kamp alanlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Son zamanlarda artan şikayetler üzerine harekete geçen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, karavan park etme uygulamaları hakkında yeni düzenlemeler yaptı. 5 Ağustos 2024 tarihinde alınan karar ile birlikte, Kocaeli’nin 5 ilçesinde karavanların park edilmesi yasaklandı. Uygulama 12 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla başladı.

Kocaeli’nin 5 İlçesinde Karavan Park Yasağı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu (UTDK), artan karavan şikayetleri üzerine bu kararı aldı. Yapılan denetimlerde Kartepe, Darıca, Gölcük, İzmit ve Karamürsel ilçelerinde birçok karavanın izinsiz olarak park edildiği tespit edildi. Bu durum, bölgede yaşayan vatandaşların araçlarını park edecek yer bulmakta zorlanmasına neden oldu. Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu, bu sorunları çözmek amacıyla karavan park etmeyi yasaklama kararı aldı.

Yasak Kapsamında Olan Alanlar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu tarafından alınan karara göre, karavan park yasağının uygulandığı alanlar aşağıdaki gibi belirlenmiştir:

  • Darıca Millet Bahçesi A Otoparkı
  • Gölcük Değirmendere Sahil Şeridi
  • İzmit Cumhuriyet Mahallesi Gazi Sokak
  • Kartepe Eşme Mahallesi Sahil Şeridi
  • Karamürsel Altınkemer Düğün Salonu Otoparkı
  • Tepeköy Mahallesi Kordonboyu Caddesi

Bu alanlarda karavanların park edilmesi yasaklanmış olup, yasak uygulaması 12 Ağustos 2024 tarihinde başlamıştır.

Geçici Karavan Alanları Oluşturuluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, karavan park yasağı ile ilgili olarak geçici karavan alanlarının oluşturulacağını açıkladı. Belediyenin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kocaeli Büyükşehir Belediye ana binasının arkasında bulunan otopark alanında düzensiz parklanmayı önlemek amacıyla 5 Ağustos 2024 tarihli ve 2024/1071 sayılı UTDK kararı ile otopark alanındaki J7, J8, J9, J10 ve J11 numaralı alanlar ‘Geçici Karavan Park Alanı’ olarak belirlenmiştir. Bu alanlar dışında park etmeyi yasaklayan Büyükşehir, Kocaeli genelinde karavan park alanı ihtiyacını karşılamak için proje çalışmalarına devam etmektedir.”

Kocaeli’deki bu yeni düzenlemeler, hem yerel halkın yaşam kalitesini artırmayı hem de karavan kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflemektedir.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu