Kilosu 600 TL! Adana’da keşfedildi tadanlar içindekini anlayamıyor

Adana’nın Yeni Lezzeti: Kıymalı Baklava

Adana'nın Yeni Lezzeti: Kıymalı Baklava

Kebabıyla ünlü Adana’da, tatlı dünyasına yeni bir soluk getirildi. Bir tatlıcı, kıymayı tatlı ile buluşturarak herkesin beğenisini kazanan benzersiz bir lezzet yarattı. İşte, ilk denemelerde tadanların kafasını karıştıran kıymalı baklava!

Kilosu 600 TL! Adana'da keşfedildi tadanlar içindekini anlayamıyor

Dede ve baba mesleğini devralarak tatlı sektöründe 20 yıldır görev alan Ali Büyükdaş, son 3 yıldır üzerinde çalıştığı kıymalı baklavayı nihayet tamamladı. Adanalıların et ve tatlıyı bir arada sevdiğini belirten Büyükdaş, bu özel tatlının dünyada bir ilk olduğuna da dikkat çekiyor. Kıymalı baklavanın patentini almak için gerekli başvuruları da yaptı.

Kilosu 600 TL! Adana'da keşfedildi tadanlar içindekini anlayamıyor

Yenilikçi Bir Yaklaşım

Büyükdaş, “Eti hep acıyla yiyoruz, bu sefer tatlıyla yiyelim dedik” diyerek, tatlı sektöründeki 20 yıllık deneyiminin ardından bu yeniliği sunmanın mutluluğunu yaşıyor. “Kıymalı baklava yaptım ve dünyada bir ilke imza attım. Et ile tatlıyı buluşturmayı başardım. Adana halkı eti çok seviyor ve aynı zamanda Adana, etin kenti. Türk mutfağına yeni bir tatlı eklemekten gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Talep Giderek Artıyor

Adana mutfağına kazandırdığı bu yeni tatlıya olan ilginin oldukça yoğun olduğunu belirten Büyükdaş, “Tezgahımda günde 4 tepsi kıymalı baklava satıyorum. Kıymanın tadı veya kokusu kesinlikle yok, gerçekten çok lezzetli bir tatlı. Fıstıklı ve cevizli tatlılarla kıyaslandığında, onlara alternatif oluşturan bir lezzet” diye ekliyor. Kıymalı baklavanın kilosunu 600 TL’den satışa sunduğunu da belirtiyor.

İlk Deneyimler Şaşırtıcı

Hayatında ilk defa etli bir tatlı deneyimleyen Hasret Cömertbay ise, “İlk kez kıymadan tatlı yiyorum. Yutkunduktan sonra tadını alıyorsunuz ama gerçekten çok kaliteli, enfes bir şey. Şok oldum, Adana’da böyle bir lezzet de varmış. Diyet yapmasam 5 tane daha yerdim” diyerek, tatlının lezzetine hayran kaldığını dile getiriyor.

Kilosu 600 TL! Adana'da keşfedildi tadanlar içindekini anlayamıyor


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu