Umut Mürare’den sanat dünyasına sert çıkış: Bu insanlardan hassasiyet beklemek yanlış olur!

İçindekiler

Umut Mürare’den Filistin Meselesine Duyarlılık

Umut Mürare'den Filistin Meselesine Duyarlılık

Ünlü sanatçı Umut Mürare, son zamanlarda Filistin’de yaşanan acı olaylara karşı sanat camiasının sessizliğini eleştirdi. Mürare, sanatçıların bu tür trajediler karşısında duyarsız kalmasını kabul edilemez bulduğunu vurgulayarak, “Zulüm sona erene ve zalimler hak ettiği cezayı buluncaya kadar asla susmamalıyız” dedi.

Müzik kariyerinin yanı sıra toplumsal sorunlara duyarlılığı ile tanınan Mürare, yeni albümü “Sessiz Çığlıklar; Filistin’in Enstrümantal Hikayesi” ile dinleyicilerini derin bir müzikal yolculuğa çıkardı. Albümünde yer alan 15 enstrümantal eser, İsrail’in Filistin’deki insanlık suçlarına ve masum insanların dramına dikkat çekiyor. Mürare, derin melodileriyle dinleyicileri Filistin’de yaşananlar hakkında düşünmeye ve empati kurmaya teşvik ediyor.

Özellikle Gazze’de hayatını kaybeden 3 yaşındaki Rim Bebek için duyduğu acıyı dile getiren Mürare, farklı dillerde olsalar da aynı duyguları paylaşan milyonlarca insana müziği aracılığıyla Rim’in hikayesini anlatmaya çalıştığını ifade etti.

Sessiz Kalmanın Utancı

7 Ekim’den bu yana devam eden Gazze saldırılarına karşı sesini yükselten Mürare, Yasemin.com’a özel açıklamalarda bulundu. Sanatçı, “Dünyanın dört bir yanından yükselen tepki seslerine rağmen Türkiye’deki sanatçıların sessiz kalması büyük bir utançtır” diyerek, sanatçıların toplumsal konulardaki duyarsızlığına dikkat çekti.

Mürare, Türkiye’deki sanatçıların bu durumu için, “Bu aslında hayata ve insana nasıl baktığınızla ilgili. Hayatınızın merkezinde ne varsa, sizin dünyanız da o olur. Seküler ve popülist bir yaşam tarzını benimsemiş insanlardan bu tür hassasiyetler beklemek yanlıştır,” şeklinde yorumda bulundu.

Sanatla Mücadele

Filistin’deki zulmü duyurmanın yollarını arayan Mürare, “İşgalci İsrail’in zulmüne karşı Filistin’e ve Filistinli kardeşlerimize destek olabilmek için herkesin elinden geleni yapması çok kıymetli. Bizler, Özgür Filistin’i destekleyen sanatçılar olarak, zaman zaman organizasyonlar düzenleyerek sazımızla, sözümüzle soykırıma dikkat çekmeye çalışıyoruz,” dedi.

Hakikatin Sesi Olmak

Filistin’de yaşananlar karşısında mücadele etmekten vazgeçmemenin önemini vurgulayan Mürare, “Zulüm nerede olursa olsun zalime dur demek insanlık olarak hepimizin sorumluluğudur. Zulme rıza göstermek de zulümdür. Zulüm sona erene ve zalimler hak ettikleri cezayı buluncaya kadar asla susmamalıyız. Mücadelemizi her platformda sürdürmeliyiz,” ifadelerini kullandı.

İnsanlığın Ayıbı

İnsanlığın Ayıbı

İsrailli sanatçı Ofer Levi‘nin Başbakan Netanyahu’ya yönelik savaş çığırtkanlığına da dikkat çeken Mürare, “Dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen cinayetlere seyirci kalmak, hatta destek olmak, tüm insanlığın ayıbıdır. O sözde sanatçının inancı ve ideolojisi doğrultusunda böyle bir açıklama yapmasını açıkçası hiç şaşırmadım,” dedi.

Boykot Çağrısının Önemi

Boykot Çağrısının Önemi

Filistin’deki zulme karşı duyarsız kalmayan birçok kişinin yaptığı boykot çağrısının önemine vurgu yapan Mürare, “Savaşların birçok cephesi vardır. Boykot, zalimlere karşı verilen savaşların ekonomik cephelerinden biridir. En azından bunu yapabiliriz ve yapmalıyız,” şeklinde konuştu.

Mürare, çevresindeki insanların da bu hassasiyete sahip olduğunu belirterek, “Filistin için duyarsız kalmamak, insanlık adına atılması gereken önemli bir adımdır,” dedi.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu