Dilan Polat tahliye oldu! Cezaevinden çıkarken ilk görüntüleri

Dilan Polat’ın Tahliye Görüntüleri Ortaya Çıktı

Dilan Polat'ın Tahliye Görüntüleri Ortaya Çıktı

Kara para aklama suçlarından tutuklu bulunan Dilan Polat’ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verilmesinin ardından, tahliye görüntüleri ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı. Dilan Polat’ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına dair mahkeme kararının ardından avukatları tarafından yapılan itirazın kabul edildiği bildirildi. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat, eşi Engin Polat ve kardeşi Sıla Doğu’nun da aralarında bulunduğu 14 şüpheli, 5 Kasım Pazar günü kara para aklama suçlamasıyla tutuklanmıştı. Avukatları, Dilan Polat’ın psikolojik durumunun iyi olmadığını belirtmiş ve 2019 yılından beri antidepresan ilaç kullandığını ifade etmişlerdi.

Dilan Polat tahliye oldu! Cezaevinden çıkarken ilk görüntüleri

CEZAEVİNDEN TAHLİYE GÖRÜNTÜLERİ

Dilan Polat, yaklaşık 9.5 ay süresince tutuklu kalmıştı. 2023 Kasım ayından bu yana Marmara İnfaz Kurumları Cezaevi’nde bulunan Polat, tahliye olduktan sonra yaşadığı mutluluğu çevresine yansıttı. Tahliye anında çekilen görüntüler, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

SAVCILIĞIN MÜTALAASI ORTAYA ÇIKTI

Dilan Polat’ın avukatı Sevinç Horoz’un yaptığı tutukluluk incelemesine ilişkin itiraz, 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme, Dilan Polat’ın yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol talebinin yanı sıra, tüm suçlardan tahliyesine karar verdi. Tahliyenin ardından, Dilan Polat hakkında savcılığın mütalaası da kamuoyuna yansıdı.

Dilan Polat tahliye oldu! Cezaevinden çıkarken ilk görüntüleri

SUÇ İSNAT EDİLMEMESİ, TEDAVİ ALTINA ALINMASI GÖRÜŞÜ VE TUTUKLU GEÇİRDİĞİ SÜRE…

  • Savcı, MASAK raporunda Dilan Polat’a suç isnat edilmemesini,
  • Adli Tıp’tan gelen yüksek güvenlikli sağlık kuruluşunda koruma ve tedavi altına alınması yönündeki görüşü,
  • Tutuklulukta geçirdiği süre ve mevcut delil durumunu değerlendirerek tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdi.

İŞTE SAVCILIĞIN MÜTALAASI

Savcılığın Dilan Polat hakkında verdiği mütalaada şu ifadelere yer verildi:

“Esas sayılı dosyası kapsamında tutuklu bulunan şahıslar hakkında CMK’nın 108. maddesi uyarınca tutukluluk durumunun devam edip etmeyeceği konusunda mütalaa talep edilmiş olmakla; dosya kapsamında tutuklu bulunan sanıklardan Dilan Polat ile ilgili dosya içerisinde yer alan Masak raporunda, ‘Dilan Polat’ın soruşturmaya konu şirketler grubuna dahil kişi/firmaların şahsi finansal işlemleri ile şirketlerin ticari faaliyetlerinin sevk ve idaresinde karar merci olmadığı, ulaşılabilen kaynaklar ve elde edilen deliller doğrultusunda suç unsuru olabilecek herhangi bir eyleminin tespit edilemediği’ şeklinde tespit bulunması,”

Devamla, “Sanık hakkında hazırlanan 20/05/2024 tarihli Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 3. İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan raporda, ‘sanığın TCK’nın 57. maddesinde belirtilen yüksek güvenlikli sağlık kuruluşunda koruma ve tedavi altına alınmasının uygun olacağı, koruma ve tedavi altına alınması sonrası ilgili sağlık kuruluşunca hastalığının klinik remisyona (iyilik hali) girdiğine karar verilerek taburcu edilmesi sonrasında önerilen tedavisinin ve poliklinik kontrollerinin sağlanarak cezaevi şartlarında infazına devam edilebileceği’ yönünde tespitin olduğu, sanığın tutukluluktaki geçirdiği süre ve hakkında toplanan delillerin mevcut durumu birlikte değerlendirildiğinde sanık hakkında CMK’nın 109. maddesinde yer alan adli kontrol tedbirlerinden bir veya birkaçının uygulanmasına karar verilerek başka suçtan tutuklu veya hükümlü değilse tahliyesine karar verilmesi gerektiği, dosyada tutuklu bulunan diğer sanıklar açısından ise, atılı suçun vasfı ve mahiyeti, yasadaki cezalarının üst sınırı, mevcut delil durumu ve tüm dosya kapsamına göre bu aşamada tutukluluk halleri devamına karar verilmesi, kamu adına talep ve mütalaa olunur.”


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu