Adeta Ispartalı Barbie! 75 yaşındaki Sakine teyze görenleri hayrete düşürüyor

İçindekiler

Pembe Aşkıyla Dolu Bir Ev: Sakine Teyze

Pembe Aşkıyla Dolu Bir Ev: Sakine Teyze

Isparta’nın Sav beldesinde yaşayan 75 yaşındaki Sakine Akkul’un evi, pembe rengiyle adeta bir masal diyarını andırıyor. Duvarlarından kapısına, eşyalarından tüm dekorlarına kadar her şeyin pembe olduğu bu ev, görenleri hayrete düşürüyor. Sakine teyze, “Elimden gelse oğlumla kızımı da pembeye boyayacağım. Çocuklarıma vasiyetim, mezar taşım pespembe olsun.” diyerek bu rengin hayatındaki yerini bir kez daha vurguluyor.

Pembe rengini çok seven Sakine teyze, evinin dekoruyla dikkat çekiyor. Müstakil ve bahçeli bir evde yaşayan Akkul, her detayda pembe tonlarını kullanmış. Sakine teyze, “4-5 yaşlarında annemden pembe bez parçaları isterdim, onları dikerdim. Başka bir renk aldığı zaman kabul etmezdim. Pembe sevgim o zamanlardan beri var. Babam bayramlarda bize bayramlık alacağı zaman bana pembe kazak al derdim. Başka renk alırsan giyinmem derdim, kıyafetlerimi pembe alırdı.” şeklinde duygularını ifade ediyor.

Adeta Ispartalı Barbie! 75 yaşındaki Sakine teyze görenleri hayrete düşürüyor

TÜRK İŞİ BARBİE: 75 YAŞINDAKİ SAKİNE TEYZE

TÜRK İŞİ BARBİE: 75 YAŞINDAKİ SAKİNE TEYZE

Sakine Akkul, evini ve tüm eşyalarını kendi elleriyle boyayarak bu benzersiz atmosferi oluşturdu. Boya yapmayı çok seven Sakine teyze, hastalığına rağmen çocuklarının uyarılarına aldırış etmeden boya yapmaktan vazgeçemediğini söylüyor. “Duramıyorum, boya yaptığım zaman vücudum rahatlıyor. Elimden gelse her yeri, her şeyi boyayacağım. Elimden gelse oğlumla kızımı da pembeye boyayacağım, onlara da pembe pembe bakacağım. Çünkü çok seviyorum.” diyor.

BAŞKA ŞEHİRLERDEN GÖRMEYE GELİYORLAR

BAŞKA ŞEHİRLERDEN GÖRMEYE GELİYORLAR

Sakine teyzeye ait bu pembe evin hikayesi, 9 yıl önce başladı. Eşinin vefatından sonra pembe rengiyle teselli bulduğunu söyleyen Sakine teyze, “Geçen gün Ankara’dan evi gezmek için geldiler. Ankara’da birçok kadın beni biliyormuş. Antalya’dan her yerden gelenler var. ‘Teyze neden bu kadar pembe seviyorsun?’ diyorlar. Sav’ı gezdik, böyle bir ev görmedik diyorlar. Nasıl yaptın bu evi, üşenmedin mi diyorlar. İçimden geliyor, boyamazsam uyuyamıyorum diyorum. Bana maşallah, biz senin gibi kadın görmedik diyorlar.” ifadeleriyle yaşadığı ilginç anıları paylaşıyor.

VASİYETİ BİLE PEMBE!

VASİYETİ BİLE PEMBE!

Sakine teyze, çocuklarına bıraktığı vasiyeti de oldukça dikkat çekici. “Çocuklarıma ben ölürsem bu süsler böyle dursun, iki üç tanesini kabrime asın diyorum. Ben ölene kadar daha çok boyarsam, iki, üç tanesini asarlar, gerisi durur. Kimse dokunmasın, eve gelen giden herkes bu kadın bunları yapmış diye beni ansınlar diyorum. Mezar taşım pespembe olsun, evimin giriş kapısı gibi. Herkes benim mezarıma baksın. Çocuklarım yaparlar. Benim en değerli şeyim pembe.” şeklinde vasiyetini açıklıyor.

Adeta Ispartalı Barbie! 75 yaşındaki Sakine teyze görenleri hayrete düşürüyor


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu