“Google ben akıllı şoförüm” ‘Salak şoför’ yazınca o çıkıyordu sözleri gündem oldu!

İçindekiler

Antalya’da İyiliğinin Kurbanı Olan Otobüs Şoförü

Antalya'da İyiliğinin Kurbanı Olan Otobüs Şoförü

Antalya’da otobüs şoförlüğü yapan Barış Özer, yaptığı iyi bir davranışın ardından beklenmedik bir durumla karşılaştı. Beş yıl önce, otobüsünde unutulan ve içerisinde 30 bin lirayı aşan döviz ile Türk Lirası bulunan cüzdanları sahiplerine teslim eden Özer, bu hareketinin ardından sosyal medyada ‘salak şoför’ yorumlarına maruz kaldı. Özer, Google’da kendisini aratanların bu olumsuz yorumları görmesi nedeniyle mağduriyet yaşadığını ifade etti.

Barış Özer, yaşadığı durumu şu şekilde aktardı: “Google’a ‘salak şoför’ yazdığınızda, neredeyse tüm sayfalarda benim ismim çıkıyor. Artık o kelimeyi hayatımdan çıkardım ve telaffuz etmek dahi istemiyorum.”

“Google Ben Akıllı Şoförüm”

“Google Ben Akıllı Şoförüm”

Google’a yönelik tepkisini dile getiren Özer, “Ben akıllı bir şoförüm. İnsanlık adına yaptığımız bu davranışa kötü yorum yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Akıllı, dürüst ve vicdanlı bir şoför olarak anılmak istiyorum,” dedi. Özer, yaşadığı mağduriyetin giderilmesini istediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

  • “Otobüste bulduğum eşyaları sahiplerine teslim ettiğim için sosyal medyada yapılan kötü yorumlar, Google arama motorunda isminin söylenmesini istemediğim bir şekilde çıkmama neden oldu.”
  • “Tepki gösterdikçe durum daha da kötüleşti; hâlâ aramalarda çıkmaya devam ediyorum.”
  • “Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyorum. O kelimeyi söylemek istemiyorum çünkü söyledikçe daha da çoğalıyor.”

Barış Özer’in yaşadığı bu durum, iyi niyetli davranışların bazen yanlış anlaşılabileceğini ve sonuçlarının beklenmedik olabileceğini gözler önüne seriyor.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu