Teoman’dan sert çıkış! “Suriyelilerden rahatsız olanların hepsi İngiltere’ye gitmek istiyor”

Teoman’dan Çarpıcı Açıklamalar: Suriyeli Sığınmacılar Üzerine Düşünceler

Teoman'dan Çarpıcı Açıklamalar: Suriyeli Sığınmacılar Üzerine Düşünceler

Ünlü Türk şarkıcı Teoman, verdiği son röportajda dikkat çekici ve tartışma yaratan açıklamalarda bulundu. Özellikle Suriyeli sığınmacılar konusundaki görüşleriyle gündeme oturan Teoman, toplumun bu konudaki duyarlılığına işaret etti.

Teoman, kendisine iletilen “Çevremdeki pek çok insandan İstiklal Caddesi başta olmak üzere Beyoğlu’nun çok Arap kültürüne uygun bir tüketim alanı haline gelmesinden rahatsızlık duyduklarını dinliyorum.” ifadesine tepki gösterdi. Bu durumu eleştirirken, insanların sadece görünüşe dayanarak yargılarda bulunduğunu vurguladı.

Teoman'dan sert çıkış!

“Norveçli sarışın çocukları görseler ‘harika olmuş’ diyeceklerdi. Suriyeli kara kuruları görünce mahvoluyorlar.” ifadeleriyle, toplumun iki yüzlülüğünü dile getiren Teoman, bu tutumun adaletsiz olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye’deki Suriyelilerden rahatsız olanların çoğunun İngiltere’ye göç etmek istemesinin çelişkili bir durum olduğunu vurguladı.

Cansu Çamlıbel ile yaptığı röportajda, Teoman, “Her yer Arap oldu” demenin ırkçılık olduğunu da sözlerine ekleyerek, bu tür genellemelerin toplum üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ifade etti. Türkiye’de doğan çocukların geri gönderilmesinin ise vicdansızlık olacağını belirtti.

Teoman, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

  • “Türkiye’ye aşırı göçten tabii ki rahatsızım. Yanlış ve plansız biçimde yapıldı bu işler, hala devam ediyor. Ve bunun çaresi de yok artık.”
  • “Uzun zaman geçti, o çocuklar artık burada büyüdüler. Onları geri göndermek biraz vicdansızlık olacak.”
  • “Bir de bu bizdeki Suriyelilerden rahatsız olanların hepsi İngiltere’ye gitmek istiyor, İngiltere’nin Suriyelisi olmak için. Kendine hak gördüğünü başkasına görmüyor.”

Teoman’ın bu açıklamaları, Türkiye’deki göçmenlik politikaları ve toplumsal algı üzerine önemli bir tartışma başlattı.

Teoman'dan sert çıkış!


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu