Masumiyet Müzesi Romanı Dizi Oluyor

Masumiyet Müzesi Romanı

Nobel Edebiyat ödülü sahibi olan Orhan Pamuk’un 2008 yılında çıkardığı Masumiyet Müzesi isimli romanı Netflix digital platformu tarafından diziye uyarlanmaktadır. Yaklaşık olarak dört yıl önce Amazon Prime’nin Masumiyet Müzesi romanını dizi olarak uyarlayacağı iddia edilmişti ama bu konu ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadı. Aradan geçen sürenin ardından tekrar şekillenen proje şimdi Netflix tarafından hazırlanıyor.

Birsen Altuntaş’ın haberine göre, dokuz bölümlük bir mini dizi olarak tasarlanan Masumiyet Müzesi’ni Zeynep Günay Tan yönetecek. Ay Yapım imzalı bir dizidir. Senaryosunu Ertan Kurtulan’ın yazdığı ve senaryoda, Orhan Pamuk’un onaylamadığı hiçbir değişikliğin yapılamadığı da bildirilmektedir.

Konu olarak Masumiyet Müzesi dizisi İstanbullu zengin bir ailenin oğlu olan Kemal’in uzaktan akrabası olan gariban bir kız olan Füsuna duyduğu tutuklu aşkın hikayesini anlatmaktadır. Başrol oyuncusu olarak Selahattin Paşalı, Füsun karakterine genç oyuncu Eylül Lize Kandemir, Kemal’in nişanlısını ise Oya Unustası canlandıracaktır.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu