Sivas Kaplıcaları 2024 Fiyatı ve Özellikleri

Sivas Kaplıcaları

Sivas şehri iç anadolu bölgesinin eski yerleşim yerinden bir tanesi olup, en eski köklü şehirlerinden bir tanesidir diyebiliriz. Şehrin en önemli özelliği ise Sivas kaplıcalarının termal turizme öncülük ediyor olmasıdır. Sivas iline bağlı Sivas ilinde Kangal Balıklı, Akçaağıl Çermiği, Alaman Çermiği, Sıcak Çermik ve Soğuk Çermik kaplıcaları yer almaktadır. Bu kaplıcaların ana özellikleri neye iyi gelir, faydaları, hangi hastalıklara iyi gelir gibi açıklamarda bulunacağız. Bazı hastalıkları tedavi edici özellikte olmasıdır. Hemen hemen yıl içerisinde hastaların akınına uğrayan kaplıcalar insan sağlığına son derece iyi gelmektedirler. Genç yaşlı demeden bir çok insanın ziyaret ettiği kaplıcalar vücuttaki kötü mikropların yok olmasına katkıda bulunmaktadır. Sizlere Sivas ilinde bulunan kaplıcalar hakkında bilgilendirmelerde bulunalım..

Sivas Balıklı Kaplıcaları

Sivas’ta yeralan kaplıcalarda tatil yapmak isteyen insanlar en başta Sivas balıklı kaplıcaları hakkında bilgi ve araştırma yapmaktadırlar. Sivas balıklı kaplıcaları, Kangal ilçesinin 13 km kuzeydoğusunda ve şehrin merkezine 90 km uzaklıkta bulunan Hamam Deresi ( Topardıç Deresi ) vadisinin güneyinde Balıklı Çermik ve beraberinde bir kaç tane kaynak suyu daha bulunmaktadır.

En önemli diyebileceğimiz ve yaygın olanı; Sivasın Kangal ilçesi Kalkan Köyünde yer alan kalkan kaplıcasıdır diyebiliriz. Kalkan kaplıcaları aynı zamanda kaynak suyu içerisinde yaşayan balık cinslerine de ev sahipliği yapmaktadır. Yaklaşık olarak deniz seviyesiden 1425 m yükseklikte yer alan Balıklı Kaplıcaları kuzey ve güney doğrultusunda konumlanmıştır ve aynı zamanda beş farklı lokasyona da dağıldığı bilinmektedir.

Kaplıcada bulunan köpüklü su aslında herhangi bir kaynak içerisinde çıkmayıp kumtaşlarının arasından sızar ve denerin kenarından aşağı doğru süzülür. 1917 yılları içerisinde bir tür sazlık olan kaplıca, 1966 yılında tam olarak iki katlı, 16 odalı ve dört havuzlu bir tesis olarak insanlara tedavi amaçlı hizmet vermek için açılmıştır. Kaplıc içerisinde 4 tane otel, 6 tane yüzme havuzu, 16 tane hamam, restaurant, marketin yanı sıra çay bahçesi gibi gelen ziyaretcilerin faydalanabileceği tesisler yer almaktadır. 2023 yılında Sivasta yer alan kaplıcalar içerisinde Sağlık bakanlığı tarafından tescil edilmiş tek sağlık tesisidir.

Sivas Çermik Kaplıcaları

Sivas Çermik Kaplıcaları başlı başınca iki tane termal su kaynağından oluşur. Bunlar; Sıcak Çermik ve Soğuk Çermik kaplıcalarıdır.

  • Sıcak Çermik

Sıcak çermik içerisinde Sivas Belediyesine ait dört tane termal otel, 50 aile barınabilir kapasitesinde 457 yataklı bir otel, 10 adet prefabrike ünite, 15 adet kendinden yatak kapasitei rehabilitasyon ve fizyoterapi merkezi son olarak ise 1 tane özel firmaya ait termak otel bulunmaktadır. Bütün bu söylediğimiz Sivas Kaplıcalarındaki tesis kontrolleri Cumhuriyet Üniversitesi tarafından yürütülmektedir. Yaz mevsiminde çadır kentin yanı sıra şehrin panoramatik görsel manzarasına sahip Spa alanunda tam 1200 tane çadır bulunmaktadır. Yılın tam 12 ayı faailiyette olan bu tesis, 29 odada toplam 89 yatak ve 27 adet termal banyoya sahiptir.

  • Soğuk Çermik

Sivas şehir mekezine 20 km uzaklıkta bulunan soğuk Çermik’in su sıcaklığı 28 °C dir ve konaklama tesisi prefabrik ev biçimindedir. Soğuk Çermik’te bulunan su: mide, bağırsak, safra kesesi, cilt ve sinir sistemi hastalıkları tedavisine iyi gelmektedir. Sivas soğuk ve sıcak çermik kaplıcaları fiyat yönünden bütçenizi zorlamayıp bütçe dostu olarak bilinmektedir.

Sivas Balıklı Kaplıca Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Sivas’ın Kangal ilçesinde yer alan Balıklı Kaplıcası, vücuttaki sedef hastalığı ve romatizmal hastalıklara iyi gelmesiyle bilinmektedir. Şifa olarak ise termal suyun içerisinde bulunan balıkların kimyasından gelmektedir. Kaplıca suyu 35+ 0,5 ve kimyasal bileşimlerinden dolayı yerel halk ve farklı şehirlerden tedavi amaçlı gelen insanlar tarafından şifa kaynağı olarak bilinmektedir. Bu nedenle Sivas şehri şifalı suları ve kaplıcalarıyla hasta insanlar açısında tedavi şehri olarakta bilinmektedir. Ayrıca kaplıcalara sadece tedavi amaçlı gelen insanlar yurt içi ile sınırlı kalmayıp yurt dışındada ziyaretci akınına uğramaktadırlar. Sivas Balıklı Kaplıca hangi hastalıklara iyi gelir? Sorusuna cevaben ırasıyla aşağıdaki hastalıklara iyi gelmektedir diyebiliriz..

  • Romatizmal hastalıklara iyi gelmektedir.
  • Nörolojik hastalıklarda (nevralji, nevrit, felç) tedavi amaçlı kullanılmaktadır.
  • Ortopedik ve travmatolojik rahatsızlıklarda (kırık, eklem travması, kas hastalıkları) tedavi amaçlı kullanılmaktadır.
  • Kadın hastalıklarına iyi gelmektedir.
  • Deri hastalıklarına iyi gelmektedir.
  • Böbrek taşları (Sivas Kaplıcaları suyundan içilerek tedavi sağlanır)
  • Sedef hastalığına iyi gelmektedir.

Sivasın yerli halkı, kaplıcada bulunan balıkların nörolojik ve romatizmal hastalıkları iyileştirici gücünden dolayı onlara “Doktor Balıklar” ismini vermişlerdir.

Sivas Kangal Balıklı Kaplıca Yorumları

Sivas şehrine şifa tatiline gitmeden önce Kangal ilçesi Balıklı Kaplıcalarının ziyaret eden kişiler tarafından bilgi almanız ve fikir sahibi edinmeniz açısından sizlere fayda sunacaktır. Bu şekilde kaplıca tatil hazırlığınız hakkında az çok deneyimleme şansına sahip olacaksınız.

  • Betül Hanım:Her şey gerçekten çok güzeldi diyebilirim. 21 günlük tedavi sürecinin ardından, ilk olarak kabuklu bölgelerim temizlendi ve geriye sadece izler kaldı. Kaplıcanın kendine özgü termal suyundan özel bir krem yapmışlar; bu kremi kullanarak etkisini ve faydalarını bizzat deneyimleme fırsatım oldu. Bu süreç, cildimdeki iyileşmeyi hızlandırdı.
  • Serdar Bey:Dört defa Sivas Kaplıcaları‘nı ziyaret ettim. Sedef hastalığı için bu kaplıcanın sunduğu tedavi yönteminin dünyadaki en etkili ve yan etkisi olmayan tek yöntem olduğunu bizzat tecrübe ettim. Sedef hastalığıyla mücadele eden herkese buraya gelmelerini gönülden tavsiye ediyorum; kesinlikle faydasını göreceksiniz.
  • Mustafa Bey:Bu kaplıca, yol kenarında yer almasıyla ulaşımı oldukça kolay bir konumdadır. Tesis genel olarak bakımlı bir hale getirilmiş; fakat daha fazla ilgi ve hizmet olursa çok daha memnun kalacağımı düşünüyorum. Müşteri memnuniyetinin artırılması, burayı daha da cazip hale getirebilir.
  • Yonca Hanım:Tesisin temizliği ve suyun kalitesi gerçekten mükemmel seviyede diyebilirim. Sadece birkaç saat boyunca kaplıca suyuna girmeme rağmen, bacaklarımdaki yaralarımın kısa sürede geçtiğini gözlemledim. Bu deneyim, kaplıcanın sunduğu doğal kaynakların ne kadar etkili olduğunu gösterdi.

Sivasta Bulunan Termal Otel Listesi

Sivas şehri Türkiye toprakları içerisinde Termal Otel ve Kaplıcalarıyla büyük bir öneme sahiptir. Sivas şehrindeki bazı kaplıcaların sularından doğal maden suyu yapımında kullanılır. Bu tür kaplıcalar ziyaretçilerine vucutlarındaki kötü bakterilerden kurtulmaları için özel banyo hizmeti sunmaktadırlar. Sağlık sorunlarıyla boğuşup çözüm bulamayan insanlar için yerli ve yabancı binlerce turistin rotası Sivas şehri olabilir.

Şifalar saçan kaplıcalar içerisindeki özel odalarda rahatlamak ve şifa bulmak istiyor, kendinizi iyileştirmek istiyorsanız eğer Sivas şehri sınırlarında yer olan sizler için sıralayacağımız ekonomik otelleri ziyaret edebilirsiniz. Sefa Otel, Çamlıca Otel ve Soğuk Çermik Apart otellerdir. Kangal Balıklı Kaplıcasını ziyaret eden hastalar aynı zamanda bu otellerin tesislerinde barınabilirler. Sivas Kaplıcaları yakınındaki oteller ve oteller sırasıyla şu şekildedir:

  • Sefa Otel (Sıcak Çermik Oteli)

Bir sıcak çermik oteli olan Sefa Otel tam teşekküllü sağlıklı bir dinlenme tesisidir. Kaplıcalara gelen misafirler rahatlıkla burada konaklayabilir. Fiyat olarak müşterilerine uygunluk sağlamaktadırlar. Ortalama günlük 400 kişiyi barındırabilecek bir kapasiteye sahiptir. Bir çok önemli hasta ve ziyaretcinin isteklerine anında karşılık verebilecek büyüklüktedir. Toplamda 150 kişilik bir toplantı salonu bulunmaktadır.

  • Çamlıca Otel (Sıcak Çermik Oteli)

Çamlıca Sıcak Çermik Oteli, konforlu bir tatil deneyimi sunmak amacıyla tasarlanmış 95 yatak kapasitesine sahip bir oteldir. Otelde, misafirlerin ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş toplam 14 süit ve 14 standart oda bulunmaktadır. Her odada, misafirlerin rahatı düşünülerek özel banyo imkanı sunulmaktadır. Ayrıca, aileler için 1 adet geniş aile banyosu yer almaktadır.

  • Soğuk Çermik Apart (Soğuk Çermik Oteli)

Soğuk Çermik Apart Otel, toplamda 12 müstakil ev ve 27 eşyasız prefabrik ev ile misafirlerine hizmet vermektedir. Doğayla iç içe bir tatil deneyimi sunan bu tesis, hem aileler hem de arkadaş grupları için ideal bir konaklama seçeneğidir.

  • Kangal Balıklı Kaplıcası Tesisi

Bu tesis ziyaretcilerine toplamda 4 tipten oluşan konaklama hizmeti sunmaktadır. . 3 tip süit oda olmak üzere toplam 270 yatak kapasitesindedir. Hastalarını eedavi etmek amaçlı 2 adet kapalı ve 2 adet açık yüzme havuzu seçeneği mevcuttur. İki tane açık havuzu tedavilerin yanında dinlenme yüzme gibi hizmetler vermektedir. Sivas termal otelleri kaplıcalar arasında en çok ziyaret edilen yerler arasındadır.

  • Bilici Termal Sivas

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’na hemen hemen 15 km yakınlıkta bulunan 3 yıldız seviyesindeki Bilici Termal sağlık oteli, kendine özel hamam ve sağlık merkezi, kaplıca banyolarıyla hastalarına eşsiz hizmet sunmaktadır. Bu tesis toplam 159 odadan oluşmaktadır. Aynı zamanda Kayseri Şehrine 159 km uzaklıkta yer almaktadır.

  • Sivas Termal Hotel ve Spa

Sivas Termal Hotel ve Spa, konuklarına unutulmaz bir tatil deneyimi sunmak için tam pansiyon konsepti ile hizmet vermektedir. Tesis içerisinde ayrıca 2 adet açık yüzme havuzu ve 2 adet kapalı yüzme havuzu bulunur. Bu havuzlar, misafirlere hem serinleme hem de dinlenme imkanı sunarak, tatil boyunca keyifli anlar yaşatmaktadır.

Sivas Termal Otel Fiyatları

Sivas ilinde yer alan termal otellerin fiyatları lokasyona, konsepte, tarihlere ve hizmet kalitesine göre değişiklilik göstermektedir. Şehir merkezine yakın olan oteller ilçe otellerine nazaran daha pahalı olabilmektedir. Ek bilgi olarak Sivas termal otelleri yoğunluk olarak ilkbahar ve yaz mevsimleri dahil olmak üzere haftasonları ve resmi tatillerde yüksek fiyat artışlarına tabii olabilmektedir. Bu nedenle kaplıca oteli arayan vatandaşlarımız bu kriterleri göz önünde bulundurmalıdırlar.

Kaplıca konaklama fiyatları seçeceğiniz odaların özelliklerine göre de değişmektedir. Erken rezervasyon yaparak da konaklamanızı uygun fiyata getirebilirsiniz. Sivas şehir merkezinde yer alan 5 yıldızlı termal oteller de Spa ve şifalı banyo hizmeti vermektedir. Bunların fiyatları oldukça uygundur.

Sivas kaplıca fiyatları, yıl boyunca değişkenlikler göstererek her bütçedeki ziyaretçiye hitap etmektedir. Ziyaretçiler, tesisin sunduğu olanaklara ve kendi bütçelerine uygun seçenekleri değerlendirerek rezervasyon yapabilirler. Şehir merkezinde yer alan 5 yıldızlı oteller, lüks konfor arayan misafirler için ideal bir tercih oluştururken, birçok ziyaretçi Sivas Belediyesi’ne ait termal otellerde konaklamayı tercih etmektedir.

Aşağıda, Sivas’taki bazı termal otellerin kişi başı ve bir gecelik fiyatları listelenmiştir:

  • Bilici Termal Sivas: 980 ₺
  • Sivas Termal Otel ve Spa: 2.250 ₺
  • Savona Otel: 1.300 ₺
  • Karaca Sivas Termal Otel: 2.250 ₺

Termal otel seçiminizi yaparken bütçenizi ve aradığınız hizmetleri göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca, termal kaynak sularına yakın bir konumda konaklama yeri seçmek, Sivas Kaplıcaları tatilinizde size çeşitli avantajlar sağlayacaktır. Unutmayın ki, doğru otel tercihiyle hem bütçenizi koruyabilir hem de tatilinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.

 

 


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu