Bakan Göktaş Alevi vatandaşlarla buluştu! Aşure dağıttı

İçindekiler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan Anlamlı Ziyaret

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan Anlamlı Ziyaret

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Muharrem ayının son günlerinde Hacı Bektaş-i Veli Kültür Derneğini ziyaret ederek Alevi vatandaşlarla bir araya geldi. Bu özel buluşmada, Bakan Göktaş, kendi elleriyle aşure dağıtarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Aşure Kazanının Başında

Aşure Kazanının Başında

Dernek binasına varışında, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Güllü ve diğer yetkililer tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Bakan Göktaş, burada bulunan vatandaşlarla tek tek sohbet ederek onların taleplerini dinledi. Ardından, aşure kazanının başına geçerek yapılan duaların ardından aşure dağıttı.

Kültürel Değerlerin Önemi

Kültürel Değerlerin Önemi

Alevi vatandaşlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın selam ve sevgilerini iletti. Bakan Göktaş, şu şekilde konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanımız, her daim Alevi vatandaşlarımızın ve cemevlerimizin talepleri konusunda hassas bir tutum sergilemiştir. Bu anlamda, 2022’de kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, atılan somut adımların bir göstergesidir. Başkanlığımız, cemevi hizmetlerinden eğitim faaliyetlerine kadar tüm çalışmaları kamu güvencesi, desteği ve denetimiyle yürütmektedir. Alevi-Bektaşi kültürünü korumak ve gelecek nesillere taşımak adına önemli çalışmalar yapılmaktadır.”

Bakan Göktaş Alevi vatandaşlarla buluştu! Aşure dağıttı

Dernek Üyelerinin Zorlukları

Dernek Üyelerinin Zorlukları

Dernek Başkanı Güllü, Bakan Göktaş’a teşekkür ederek, dernek üyelerinin Afyonkarahisar’da 2006 yılından bu yana kiralık binalarda, iş hanlarında ve düğün salonlarında zor şartlarda ibadetlerini gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Güllü, daha sonra 22 Aralık 2021’de Afyonkarahisar Belediyesi ile imzaladıkları işbirliği protokolüyle 7 yıllığına Yenice Mahallesi’ndeki taşınmazın derneklerine tahsis edildiğini hatırlattı.

“Ancak bugün, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, cemevi olarak kullanılan taşınmazın, Tebligat Kanunu’na dahi uyulmadan, derneğimiz muhatap alınmadan mahalle muhtarlığına teslim edilmek suretiyle bırakılan bir yazı ile binamızın boşaltılmasını istemektedir.” dedi.

Hukuk Dışı Talep

Hukuk Dışı Talep

Belediyenin talebinin hukuk dışı olduğunu savunan Güllü, dernek binasını boşaltmak istemediklerini de sözlerine ekledi. Bakan Göktaş, Güllü’nün tahliye konusundaki üzüntüsünü paylaşarak:

“Belediyecilik demek, toplumun tüm kesimlerine eşit hizmet götürmek demektir. Kim olduğuna bakmadan hizmetlerini eksiksiz sunmak demektir. Belediyecilik, herkese eşit hizmet etmek ve hukuk güvencesini korumaktır. Derneğimizin maruz kaldığı tutum, bizleri üzmektedir. Alevi kardeşlerimizin hizmetine bir protokolle sunulan bu binadan çıkmalarını talep etmek büyük bir haksızlıktır. Afyonkarahisar Belediyesi, böylesi bir ayrımcılık hatasına düşmemelidir. Hukuka, yapılan protokollere sadık kalmalıdır. Biz bu anlamda, derneğimizin arkasındayız. Bu sürecin takipçisiyiz. Toplumu bölen, kardeşi kardeşe düşüren bu tür hareketlere de meydan bırakmayacağız. Üzerimize düşen neyse yapmaktan geri durmayacağız. Her daim yanınızdayız. Valimiz de sürecin yakın takipçisidir.” şeklinde konuştu.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu