Müzisyen Aydın Aydın sünnet olacak çocuklar için türkü besteledi

Aydın Aydın’dan Çocuklar İçin Özel Sünnet Türküsü

Aydın Aydın'dan Çocuklar İçin Özel Sünnet Türküsü

Yıllardır sosyal içerikli klipleriyle tanınan Türkücü Aydın Aydın, bu kez çocuklar için anlam dolu bir sünnet türküsü besteledi. Türkiye’nin ünlü sosyete sünnetçisi merhum Kemal Özkan anısına yazdığı “Maşallah” türküsünün klibini, İstanbul Levent’te bulunan ünlü sünnetçinin özel sünnet sarayında çekti. Bu eser, Aydın Aydın’ın Türkiye’de birçok çocuğun sünnetinde önemli bir rol oynamış olan rahmetli Kemal Özkan’a olan saygısını ve sevgisini ifade ediyor.

Aydın, “Sünnet olacak çocukları sünnet olmaya teşvik etmek amacıyla özel bir türkü olsun diye besteledim. Çocuklara yönelik türkü sayısı oldukça az, rahmetli Barış Manço’dan sonra bu konuya eğilen sanatçı sayısı da sınırlı. Ben sanat hayatım boyunca hep çocukların eğlenebileceği ve dinleyebileceği sözler yazmaya özen gösterdim. Sanat hayatımda bana çok emeği olan doktor Kemal Özkan’a bu türkümüzü armağan ediyoruz.” şeklinde ifade etti.

ÜNLÜ SÜNNETÇİ ANISINA TÜRKÜ BESTELEDİ

Aydın Aydın, türkünün sözlerini 10 yıl önce aramızdan ayrılan Doktor Kemal Özkan’dan aldığını belirterek, “Maşallah maşallah, bizim delikanlı damat olur inşallah, maşallah, maşallah, bizim delikanlı paşa olur, vali olur, doktor olur, bakan olur inşallah” gibi sözlerle çocuklara moral verirdi. Ben de bu güzel sözleri bir türkü haline getirdim.” dedi.

Türkünün klibinin ünlü sünnetçinin sünnet sarayında çekildiğini vurgulayan Aydın, klip hakkında “Binlerce çocuğun sünnet olduğu bu mekanda klip çekerek rahmetli sünnetçi Kemal Özkan’ı da anmış olduk. Sünnet olacak bir çocuğumuza geleneksel sünnet kostümünü giydirerek İstanbul’un güzel mekanlarında gezdirdik ve hem klibimizi çektik hem de çocuğumuzu sünnet sarayında sünnet ettik.” şeklinde konuştu.

Müzisyen Aydın Aydın sünnet olacak çocuklar için türkü besteledi

Ünlü doktor Kemal Özkan’ın oğlu Levent Özkan ise “Ben de rahmetli babam gibi, çocuklar sünnet olurken korkmasın ve güzel bir gün geçirsinler diye çalışıyorum. Sanatçı Aydın Aydın, çoğu zaman bu sarayda çocukları eğlendirdi, moral verdi ve sevindirdi. Rahmetli babamı unutmadan bu sözlerle babamın anısına böyle bir türkü yaptığı için Aydın Aydın’a çok teşekkür ederim. İnşallah bundan sonra çocukları sünnet ederken bu türküyle, ‘Maşallah’ türküsüyle doktor Kemal Özkan’ı tekrar anarak çocukları sevindireceğiz.” şeklinde duygularını paylaştı.


İlgili Makaleler

Başa dön tuşu