Tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen yanlışlar! Kimler tüp bebek yaptırabilir?

İçindekiler

Tüp Bebek Tedavisi ve Doğurganlık Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Bebek sahibi olmak isteyen çiftler için önemli bir konu olan tüp bebek tedavisi, doğru bilinen yanlışlarla sıklıkla karşılaşabilmektedir. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Deniz Yıldıran Sarıcı, tüp bebek tedavisine ilişkin merak edilenleri detaylarıyla anlattı.

Türkiye’de Doğurganlık Hızındaki Düşüş

Türkiye'de Doğurganlık Hızındaki Düşüş

TÜİK 2023 yılı doğum istatistiklerine göre, Türkiye’de toplam doğurganlık hızı en düşük seviyelere geriledi. Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Deniz Yıldıran Sarıcı, çevresel ve sosyolojik nedenlerin yanı sıra kadınların doğurganlık oranındaki azalmanın sebeplerine değindi.

  • Doğurganlık Oranlarındaki Azalma: Op. Dr. Deniz Yıldıran Sarıcı, “Kadınların doğurganlık oranında ciddi bir azalma var. Gerek erkek gerekse kadınlarda doğurganlık yaşının yükselmesi ve doğurma kapasitesinin azalması, doğurganlığın düşmesinde etkili faktörlerden” şeklinde konuştu.

Tüp Bebek Tedavisinde Şartlar ve Uygulama

Op. Dr. Deniz Yıldıran Sarıcı, tüp bebek tedavisi için uygulama şartları hakkında detaylı bilgiler verdi. Tedaviyi düşünen çiftlerin dikkat etmesi gereken noktaları şu şekilde açıkladı:

  • Evlilik Şartı: Tüp bebek tedavisi için evli olmanın şart olduğunu belirten Op. Dr. Yıldıran, tüp bebek merkezlerinin evlilik cüzdanı talep edebileceğini aktardı.
  • Sperm Bulunması: Tedavide erkeklerde spermin bulunmasının önemli olduğunu vurgulayan Op. Dr. Yıldıran, spermi olmayan erkeklerde TESE yöntemiyle sperm elde edilebileceğini ifade etti.

Akıllı Sperm Uygulaması

Akıllı Sperm Uygulaması

Son dönemde embriyo seçiminde yapay zekâ teknolojilerinin kullanıldığını belirten Op. Dr. Deniz Yıldıran Sarıcı, akıllı sperm uygulamasını açıkladı:

  • Embriyologların Yardımı: Akıllı sperm uygulamasının embriyologlara, döllenme kalitesi yüksek olan spermi seçme konusunda destek olduğunu belirten Op. Dr. Yıldıran, teknolojinin embriyoloji alanında şansı artırdığını ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu